Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
-
croc
anul trecut in toamna: se urcase in stare de ebrietate la volan; dosar penal, propunere NUP;
martie anul asta: se repeta povestea; intre timp, dosarul din toamna ajunge in instanta; se conexeaza cu acesta din martie;
patru luni cu suspendare;
acum 3 zile, se repeta istoria; fara carnet si cu o concentratie de alcool in sange (analize de laborator) - 2,8

8O ; 8O
ce parere aveti, poate scapa de pedeapsa cu inchisoare?
-
constable
Nu cred :
Daca a savarsit noua infractiune in cuprinsul termenului de incercare (asa inteleg eu) instanta poate chiar revoca masura suspendarii conditionate.
Chiar daca nu se revoca putin probabil. Nu mai indeplineste conditiile impuse de lege, adica :
- pedeapsa aplicata este inchisoarea de cel mult.....
- infractorul nu a mai fost condamnat nterior la pedepsa inchisorii (exceptiile le stii)
-scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea acesteia ( inteleg ca la el nu se mai pune o astfel de problema).
-
croc
mda, a savarsit o noua infractiune chiar la inceputul termenului de incercare (poate ca in cinstea acestuia

);
eu ma intreb daca la 2,8 concentratie de alcool in sange, nu era deja in coma alcoolica;
cum naiba s-a putut urca la volan in aceasta stare?
cred ca e "plecat de acasa"; :(
-
constable
Cunosc un caz in care cond. auto a avut 3 %o alcoolemie, fiind implicat intr-un accident. Cand i s-au recoltat probe biologice la circa sanitara a adormit cu seringa in vena.
-
wittmann
E infractiune intentionata, iar revocarea este obligatorie.
-
constable
Revocarea este o obligatie sau o facultate pentru judecator ? Poate fi ceruta de procuror sau de partea interesata. Daca nu o cere nimeni cum sa se pronunte ?
-
wittmann
Daca este infractiune intentionata, revocarea este obligatorie, iar procurorul sigur o cere (stai fara grija). daca este infractiune din culpa, revocarea este facultativa, putandu-se dispune si in acest caz susp. cond.
-
croc
dan poate ca era atat de beat incat nu si-a dat seama ca e la volan

;
si s-a imbatat accidental atat de rau, nu a vrut si nu si-a dat seama

-
constable
Betia involuntara intr-adevar inlatura raspunderea penala.
Nu cred ca este cazul.
Wittmann are dreptate. Procurorul trebuia sa solicite revocarea masurii de suspendare iar pentru noua fapta sa intocmeasca rechizitoriu. Beat, beat si acum si beat si fara permis este cam mult pentru a mai avea tupeul sa ceri clementa unui judecator.
-
croc
inseamna ca cere(si are loc revocarea);
iar in timp ce acest din urma dosar se va judeca, el va fi in inchisoare, indeplinind prima pedeapsa;
corect?
-
constable
Corect !
Dupa fapta si rasplata...
-
croc
poate stie cineva din practica...............
cat de greu este sa dovedesti lipsa discernamantului intr-o speta ca asta?
eu intuiesc faptul ca este aproape imposibil;
dar numai intuiesc.
stie cineva?
-
wittmann
De ce lipsa de discernamant?
-
croc
si atunci ce?
-
wittmann
Nu inteleg ce vrei sa faci...