superficie!cum valorifici dr de prop asupra terenului?

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
carinchen

superficie!cum valorifici dr de prop asupra terenului?

Post by carinchen » 17 Sep 2005, 15:55

ai vandut un imobil.devii proprietar pe terenul de sub imobil ulterior. cum valorifici dr. de proprietate asupra terenului? poti obliga proprietarul imobilului-superficiarul- sa cumpere terenul? sau sa-ti achite "chirie"?

simmy

Post by simmy » 18 Sep 2005, 12:15

In primul rand e vorba de superficie.
In al doilea rand ii faci oferta de vanzare pt. teren, si daca nu doreste sa cumpere........habar n-am.

si eu am cautat prin carti sa vad daca se poate cere chirie pe teren.
Dar nu am gasit.

Stiu pe cineva care a intentat actiune pt. a percepe chirie ... finalul povestii e inca necunoscut.

Dar am sa intreb ce s-a mai intamplat si voi da de stire.

carinchen

Post by carinchen » 18 Sep 2005, 17:12

da simmy ai dreptate, am corectat. de geaba imi cer scuze...asa ceva nu se face... :-( de-acum ...asta e.
in dreptul civil"dreptul de proprietate si alte drepturi reale" al lui Ion P.Filipescu scrie asa" superficiarul putand fi obligat sa plateasca o indemnizatie pentru aceasta folosinta,afara daca nu s-a convenit altfel"
nu se specifica nicaieri cum si nici cum se numeste actiunea...propunerea de vanzare s-a facut dar pretul oferit este...(pe sleau)la misto!

simmy

Post by simmy » 18 Sep 2005, 17:23

:-D :-D :-D

Acum inteleg faza cu citatele...
:idea: :idea: :idea:

Ok, lasand greselile la o parte stiu sigur ca se poate... voi intreba saptamana viitoare si iti voi spune ... daca mai ai rabdare si daca nu e urgenta treaba.

carinchen

Post by carinchen » 18 Sep 2005, 18:55

[quote="simmy"]:-D :-D :-D

Acum inteleg faza cu citatele...
:idea: :idea: :idea:

:?: :?: :?: :?: :?:

ainsof

Post by ainsof » 19 Nov 2005, 13:37

In proiectul codului civil se prevede ca superficiarul sa plateasca lunar o suma de bani egala cu 1/2 din chiria practicata pe piata.

carinchen

Post by carinchen » 24 Nov 2005, 16:11

unde ai vazut proiectul codului civil? te rog.

Post Reply