superficie!cum valorifici dr de prop asupra terenului?
superficie!cum valorifici dr de prop asupra terenului?
ai vandut un imobil.devii proprietar pe terenul de sub imobil ulterior. cum valorifici dr. de proprietate asupra terenului? poti obliga proprietarul imobilului-superficiarul- sa cumpere terenul? sau sa-ti achite "chirie"?
In primul rand e vorba de superficie.
In al doilea rand ii faci oferta de vanzare pt. teren, si daca nu doreste sa cumpere........habar n-am.
si eu am cautat prin carti sa vad daca se poate cere chirie pe teren.
Dar nu am gasit.
Stiu pe cineva care a intentat actiune pt. a percepe chirie ... finalul povestii e inca necunoscut.
Dar am sa intreb ce s-a mai intamplat si voi da de stire.
In al doilea rand ii faci oferta de vanzare pt. teren, si daca nu doreste sa cumpere........habar n-am.
si eu am cautat prin carti sa vad daca se poate cere chirie pe teren.
Dar nu am gasit.
Stiu pe cineva care a intentat actiune pt. a percepe chirie ... finalul povestii e inca necunoscut.
Dar am sa intreb ce s-a mai intamplat si voi da de stire.
da simmy ai dreptate, am corectat. de geaba imi cer scuze...asa ceva nu se face...
de-acum ...asta e.
in dreptul civil"dreptul de proprietate si alte drepturi reale" al lui Ion P.Filipescu scrie asa" superficiarul putand fi obligat sa plateasca o indemnizatie pentru aceasta folosinta,afara daca nu s-a convenit altfel"
nu se specifica nicaieri cum si nici cum se numeste actiunea...propunerea de vanzare s-a facut dar pretul oferit este...(pe sleau)la misto!

in dreptul civil"dreptul de proprietate si alte drepturi reale" al lui Ion P.Filipescu scrie asa" superficiarul putand fi obligat sa plateasca o indemnizatie pentru aceasta folosinta,afara daca nu s-a convenit altfel"
nu se specifica nicaieri cum si nici cum se numeste actiunea...propunerea de vanzare s-a facut dar pretul oferit este...(pe sleau)la misto!