pensie alimentara + drepturi copil

Familiei
Post Reply
dixiee

pensie alimentara + drepturi copil

Post by dixiee » 13 Sep 2005, 14:39

Buna ziua,

Sunt divortata de 15 ani si am in intretinere un copil de 16 ani. Tatal !!!!CERVEANU MARIUS ii trimite pensie alimentara 30.000 lei (3 lei)!!!!!!!!! (pe care oricum nu ii ridic de la oficiul postal, este mai mare rusinea), cu toate ca l-am dat in judecata de 2 ori pentru majorare, dar sustine ca are salariul mic si mai are doi copii de crescut dupa ce s-a recasatorit, mai mult si-a schimbat si serviul ca sa nu il mai gasesc. Oricum copilul nu a crescut cu cei 3 lei dar vreau sa stiu ce drepturi are, pot deschide actiune pentru recalcularea pensiei din toti acesti ani si ce mosteneste de la acesta. Exista posibilitatea sa-si fi trecut toate averile la neamuri !!! Spun asta pentru ca nu l-am mai vazut de 15 ani si jumatate iar copilul nici macar nu stie cum arata !!! Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa fac pentru drepturile copilului !!!

Cu multumiri,

wittmann

Re: pensie alimentara + drepturi copil

Post by wittmann » 13 Sep 2005, 15:08

dixiee wrote:Buna ziua,

.....cu toate ca l-am dat in judecata de 2 ori pentru majorare, dar sustine ca are salariul mic si mai are doi copii de crescut dupa ce s-a recasatorit, ....

Cu multumiri,
Pai ce s-a intamplat cu aceste doua actiuni?

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 13 Sep 2005, 15:51

Eu zic ca fiul poate sa formuleze la Parchet plangere pentru abandon de familie.In primul rand ca de politie si Parchet nu se poate ascunde,iar in al doilea rand ,strans cu usa,va baga mai repede mana in buzunar.
Chiar zilele astea a venit o femeie la mine,condamnata de prima instanta la 1 an da inchisoare cu privare de libertate,sa nnfac ceva s-o scapnn.Am sfatuit-o calduros ca ,in loc sa-si plateasca avocat,sa plateasca pensia ceruta,scapand astfel cu suspendare.(m-am gandit si ca fiul ei student se va indura si va declara ca s-au impacat,astfel ca ea sa fie achitata).Ar avea de platit vreo 25 de milioane,din urma.Si ea invoca faptul ca mai are de intretinut o studenta,la cu plata...
Asa ca poate asta ar fi calea de recuparare a banilor.

wav

Post by wav » 14 Sep 2005, 14:03

din pacate nu poti cere majorarea retroactiv.
ar fi interesant de aflat ce s-a intamplat cu cele doua actiuni de majorare a pensiei introduse pana acum, cred ca daca s-au solutionat au majorat cumva pensia.
daca vrei sa o mai majorezi faci o noua actiune pentru majorare.
Nu-i vorba ca din 30 000 creste copilul ci ca e dreptul lui, de ce nu-l ridici de la posta?
el va spune ca ti-a trimis regulat pensia si tu ai refuzat (probeaza cu mandatul).
Despre mostenire e complicat de discutat. Nimeni nu este obligat sa lase mostenire.
daca insa va ramane ceva de pe urma lui cu certitudine si fiul tau va avea dreptul la o cota parte.

Post Reply