Exceptie ...

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
ramonn

Exceptie ...

Post by ramonn » 01 May 2004, 20:07

Dincolo de a fi abordata exhaustiv prin doctrina , mai exista si un soi de controversa (poate e totusi prea mult spus) daca ea reprezinta o exceptie de la principiul relativitatii sau al "opozabilitatii fata de terti" . eu ma intreb daca aceste "principii" coexista sau daca nu cumva se exclud reciproc . si in sfarsit tare ma mai gandesc si la finalitatea acestei "dileme" , ce fel de efecte poate avea din punct de vedere practic raspunsul la aceasta intrebare ?
ce parere au forumistii ?

ramonn

Post by ramonn » 08 May 2004, 19:17

wooow 37 vizualizari 0 raspunsuri ... bun ashea !

adi_avo

Post by adi_avo » 09 May 2004, 10:43

pt ca ar fi mult de scris si nu am timp . a se vedea de la pag 83 in colo (Statescu si Barsan-Obligatii)

ramonn

Post by ramonn » 25 May 2004, 16:09

bre , cartea am citit-o si eu , eu pusesem alta intrebare ...
dar ... am auzit ca ar fi aparut un nou volum consacrat exclusiv simulatiei , al lui deleanu . stie cineva ceva de el , ca eu nu l-am gasit pe nicaieri . aduce ceva nou ?
practicienii ce au de zis referitor la acest subiect ?

marc

Post by marc » 26 Oct 2004, 13:11

E drept ca e foarte tirziu, dar eu abia acum am citit aceste mesaje (mai bine mai tirziu decit de loc).
Exista doua monografi despre SIMULATIE, singurele dealtfel, una a prof. Flavius A.Baias: Simulatia - Studiu de doctrina si jurisprudenta si alta mai putin consistenta a unei prof. din Cluj al carui nume imi scapa acum. Oricum cartea lui Baias este mult mai ampla si include cam tot ce s-a scris despre simulatie.

norocel

Post by norocel » 18 Feb 2005, 13:22

Actiunea in declararea simulatiei poate fi introdusa si de parti sau apartine tertilor.
Baias, in cartea despre care vorbesti spune ca si partile pot introduce actiunea in declararea simulatiei.

Post Reply