Contencios administrativ - Solutie corecta???

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
ainsof

Contencios administrativ - Solutie corecta???

Post by ainsof » 11 Sep 2005, 12:38

Vi se pare corecta solutia?

Decizia nr. 2718/2005-ICCJ-SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL

"Este necontestat ca obiectul actiunii si al cererii adresate Casei Judetene de Pensii il formeaza solicitarea de catre recurentul-reclamant, a drepturilor acordate prin O.G. nr. 105/1999, privind acordarea unor drepturi, persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania, cu incepere de la 6 septembrie 1940, pana la 6 martie 1945, din motive etnice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit art. 7 alin. (3) din aceasta ordonanta, comisia de aplicare este obligata sa se pronunte asupra cererii, printr-o hotarare motivata.

Or, in cauza, Comisia din cadrul Casei Judetene de Pensii Timis, la cererea recurentului-reclamant a raspuns cu adresa nr. 2429 din 16 martie 2004, ceea ce reprezinta o incalcare a prevederilor legale de mai sus si un refuz nejustificat de solutionare a cererii, in conditiile legale, printr-o hotarare motivata.

Pe de alta parte, prin art. II din Legea nr. 323/2004, termenul prevazut de O.G. nr. 105/1999 a fost prelungit pana la 31 decembrie 2006.

Astfel fiind, recursul va fi admis, sentinta atacata va fi casata, pentru ca cererea reclamantului sa fie solutionata de Comisia de specialitate din cadrul Casei Judetene de Pensii Timis, potrivit dezlegarilor date mai sus.

PENTRU ACESTE MOTIVE

IN NUMELE LEGII

D E C I D E

Admite recursul declarat de reclamantul Z.S., impotriva sentintei civile nr. 321 din 8 iunie 2004 a Curtii de Apel Timisoara, sectia comerciala si de contencios administrativ.

Caseaza sentinta atacata si trimite cauza, la Casa Judeteana de Pensii Timis, pentru solutionarea cererii formulate de recurentul-reclamant, in temeiul O.G. nr. 105/1999.

Pronuntata in sedinta publica, astazi 21 aprilie 2005." 8O

sofia

Post by sofia » 11 Sep 2005, 13:42

Adica se trimite cauza spre competenta rezolvare....paratului ???!!!???

:-( :-D :-( :-D

Ce-i asta?

wittmann

Post by wittmann » 11 Sep 2005, 14:08

E o tampenie! Ar fi trebuit sa oblige parata sa raspunda cererii printr-o hotarare motivata (daca acest lucru s-a cerut de catre reclamant).
Si daca spune ca "trimite cauza la...", ar insemna sa trimita tot dosarul instantei. Curios cum vor face asta.... :-D

sechmet

Post by sechmet » 11 Sep 2005, 14:12

Dupa parerea ICCJ, Casa Judetena de Pensii Timis, face parte din sistemul organelor judiciare? :-D :-D :-D
Am mai auzit de situatii de felul asta cand se declina competenta la coisiile judetene pentru aplicarea legii 18/1991.
Se trimiteau dosarele de instanta la comisii, va dati seama ce tampenie?

sofia

Post by sofia » 12 Sep 2005, 16:12

Procedura de la casele de pensii, nu intra in categoria in categoria jurisdictiilor speciale?

croc

Post by croc » 12 Sep 2005, 19:21

asta da peste cap tot ce am invatat eu pe la procedura civila 8O 8O ;

s-a modificat ceva si nu stiu eu?
sau o fi o greseala a grefierei care a redactat?

dibmar

Post by dibmar » 13 Oct 2005, 02:03

Care-i motivarea in drept ?

Ar fi interesant de stiut daca si in alte judete a existat asa ceva ...!

Daca nu ! Este -chestia aia cu -" tot banatu-i fruncea"...de data asta cu ajutorul iccj....

Post Reply