hotarare definitiva

Familiei
Post Reply
viky56

hotarare definitiva

Post by viky56 » 10 Sep 2005, 16:48

x reclamant,in proces de divort.Prima instanta da dreptate lui y cu apel, x face apel impotriva hotararii si tribunalul da dreptate lui x cu drept de recurs.y face recurs.
intrebarea este :
-daca y pierde recursul ce se intampla? care hot. ramane definitiva?
-daca y castiga ce face x?
multumesc

wittmann

Re: hotarare definitiva

Post by wittmann » 10 Sep 2005, 20:33

viky56 wrote:Prima instanta da dreptate lui y cu apel, x face apel impotriva hotararii si tribunalul da dreptate lui x cu drept de recurs.
Ce semnifica ii da dreptate?

viky56

Post by viky56 » 13 Sep 2005, 17:15

i se respinge cererea de divort introdusa de x deoarece nu exista motive, iar toate celelalte capete de cerere sunt la fel respinse cat si cererea reconventionala a lui y.Practic nu a fost admisa cererea de divort a lui x
Acesta a facut apel iar in hotarare se spune ca divortul este admis, si toate celelalte capete de cerere la fel(pensie,incredintare minor,,,,,)
in aceasta situatie y face recurs deoarece nu este de acord cu cuantumul de pensie (x lucreaza in strainatate si prefera sa dea 800000 lei vechi), cu motivele mincinoase ale divortului, cu faptul ca instanta nu vrea sa tina cont ca in felul sau cazul este un real abandon familial.
Problema este ca x a luat de buna hotararea din apel si nu vrea sa inteleaga ca y a depus recurs .
cate cai de atac mai sunt pana la sfarsit
multumesc

Crode

Post by Crode » 19 Sep 2005, 16:56

Sa se refuze un divort? Poti obliga pe cineva sa ramana casatorit? Caci doar plateste pensie alimentara si nu este abandon de familie.
Ma scuzi viky ca am intrat cu intrebarile mele peste subiectul tau.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Sep 2005, 12:44

recursul este, in principiu, ultima cale de atac.
marea problema e, in opinia mea, faptul ca y nu vrea sa inteleaga ca nu poti tine un om legat de tine impotriva vointei lui.
casatoria presupune, in mod esential, 2 oameni ce-si doresc sa formeze impreuna o familie. cand macar unul dintre ei nu-si mai doreste lucrul acesta atunci nu mai exista familie si deci nici casatoria nu are de ce sa nu fie desfacuta prin divort.

viky56

Post by viky56 » 02 Oct 2005, 07:43

in recurs nu m am opus divortului doar am cerut stabilirea pensiei de intretinere si programul de vizitare care nu era normal.Acest individ este plecat din romania de 7 ani ,nu are domiciliu stabil nici in tara nici in strainatate iar hotararea spunea ca are dreptul sa ia minora 1 luna la domiciliul sau .Care? unde, de cand minorii sunt scosi din tara fara acordul celuilalt parinte,
Legea spune dupa cat ma pricep eu ca in aceasta situatie sunt pusa in imposibilitatea de a ma achita de obligatiile parintesti, ca nu are asigurata stabilitatea.
Oare acele 2 doamne judecatoare care au facut parte din complet nu cunosteau legea.
Oricum va multumesc

Post Reply