ART. 35^1 Legea nr. 7/1996
(1) In cazul in care cuprinsul cartii funciare nu corespunde, in
privinta inscrierii, cu situatia juridica reala, se poate cere
rectificarea sau, dupa caz, modificarea acesteia.
(2) Prin rectificare se intelege radierea, indreptarea sau
mentionarea inscrierii oricarei operatiuni, susceptibila a face
obiectul unei inscrieri in cartea funciara.
(3) Prin modificare se intelege orice schimbare privitoare la
aspecte tehnice ale imobilului, schimbare care nu afecteaza esenta
dreptului care poarta asupra acelui imobil. Modificarea nu se poate
face decat la cererea titularului dreptului de proprietate.
Care ar fi aceste aspecte tehnice ?
modificare/rectificare
La carte scrie:"Functia tehnica a cadastrului este realizata prin determinarea, pe baza de masuratori, a pozitiei, a configuratiei si a marimii suprafetei terenurilor, pe destinatii, pe categorii si pe proprietari, precum si ale constructiilor."
S-ar putea ca aspectele tehnice sa se refere la o "chestie" de mai sus.
Nu stiu dar zic si eu. 8-)
S-ar putea ca aspectele tehnice sa se refere la o "chestie" de mai sus.

Nu stiu dar zic si eu. 8-)

Dupa cum am raspuns si in topicul respectiv, parerea mea este ca trebuie sa existe si un CF al intregii constructii cu toate "datele tehnice" ale respectivei constructii(cu trimiterile eferente la ambele CF-uri pt. apartamentele celor 2 proprietari ) urmata de rectificarea/modificarea (?) CF-urilor subsecvente (ale celor 2 ap) privitoare la cotele comune.
In ipoteza in care unul din cei 2 proprietari ai ap. ar cumpara si celalat ap., intreaga constructie ar fi proprietatea lui ( inclusiv cotele comune). Iar aceste cote comune nu sunt evidentiate nicaieri desi constructia, in ansambul ei, are si anumite suprafete construite asupra carora exista o coproprietate fortata a celor doi propr. de ap.( in situatia unui singur proprietar al constructiei, ce se intampla cu aceste suprafete neevidentiate in nici un Cf ?????? Cui apartin ele??? Lui Mos Craciun???)
In ipoteza in care unul din cei 2 proprietari ai ap. ar cumpara si celalat ap., intreaga constructie ar fi proprietatea lui ( inclusiv cotele comune). Iar aceste cote comune nu sunt evidentiate nicaieri desi constructia, in ansambul ei, are si anumite suprafete construite asupra carora exista o coproprietate fortata a celor doi propr. de ap.( in situatia unui singur proprietar al constructiei, ce se intampla cu aceste suprafete neevidentiate in nici un Cf ?????? Cui apartin ele??? Lui Mos Craciun???)
daca am constatat ca am o diferenta maricica intre suprafata din acte si cea rezultata din masuratori, credeti ca, in baza art 35 ind 1 coroborat cu art 10 din L 7/1996, as putea cere modificarea cf-ului?
sau rectificarea? :?
aveti idee care-i procedura? cat se timbreaza?
mentionez ca nu vreau sa ma razboiesc cu cel ce mi-a vandut
sau rectificarea? :?
aveti idee care-i procedura? cat se timbreaza?
mentionez ca nu vreau sa ma razboiesc cu cel ce mi-a vandut