divort posibil fara schimbarea actelor dupa casatorie?

Familiei
Post Reply
joana28

divort posibil fara schimbarea actelor dupa casatorie?

Post by joana28 » 06 Sep 2005, 18:03

sunt in strainatate si as dori ca un avocat sa ma reprezinte la divort, printr-o procura. problema este ca nu mi-am schimbat actele dupa casatorie. ce solutie am? multumesc!

wittmann

Post by wittmann » 06 Sep 2005, 19:04

Nu cred ca este o problema... Unde a fost ultimul d-voastra domiciliu comun, unde locuieste acum sotul si unde locuiti d-voastra?

joana28

Post by joana28 » 06 Sep 2005, 19:30

domiciliul nostru comun a fost in romania, sotul locuieste la aceeasi adresa iar eu locuiesc in austria, de 2 ani si 6 luni. practic am locuit impreuna doar o luna, dupa casatorie. pe certificatul de casatorie am numele sotului, dar buletinul si pasaportul sunt inca pe numele pe care l-am avut inainte de casatorie.

wittmann

Post by wittmann » 06 Sep 2005, 19:33

Unde anume in Romania? :lol: ...asta pentru ca la instanta de la domiciliul comun va trebui introdusa actiunea de divort.

joana28

Post by joana28 » 06 Sep 2005, 19:48

in iasi, dar nu cred ca orasul are importanta:)

wittmann

Post by wittmann » 06 Sep 2005, 19:53

Ba are f. mare importanta, pentru ca v-am spus ca in functie de ultimul domiciliu comun se stabileste si competenta de solutionare (in acest caz Judecatoria Iasi)

joana28

Post by joana28 » 06 Sep 2005, 20:00

ok..acum ce trebuie sa fac? sa gasesc un avocat ,din iasi. stiu ca un avocat ma poate reprezenta la divort, printr-o procura. problema mea este daca pot face aceasta procura cu numele pe care l-am avut inainte de casatorie(toate actele sunt cu acest nume) ,iar pe certificatul de casatorie am numele sotului. multumesc!

wittmann

Post by wittmann » 06 Sep 2005, 20:05

Din moment ce nu v-ati schimbat actele, cred ca nu veti putea da procura decat cu numele trecut in actul de identitate.

joana28

Post by joana28 » 06 Sep 2005, 20:16

si nu ar fi o problema la divort daca procura este pe un nume care nu corespunde cu cel de pe certificatul de casatorie?

wittmann

Post by wittmann » 06 Sep 2005, 21:09

Dar se poate observa usor ca este vorba de aceeasi persoana.

joana28

Post by joana28 » 06 Sep 2005, 21:18

multumesc

Post Reply