Contestatie executare fiscala

Discutii privind Contenciosul Administrativ
florian267

Contestatie executare fiscala

Post by florian267 » 06 Sep 2005, 17:31

Scurt situatia cu care ma confrunt:
1. Am fost amendat de catre Politia TF cu suma de 2.000.000 lei (vechi :lol: )
2. Am formulat in termen legal plangere impotriva procesului verbal.
3. Zilele trecute am primit de la Administratia Finaciara un aviz de plata si la cateva zile o somatie pentru suma de 200 RON (adica 2.000.000 lei), fiind anuntat ca s-a inceput executarea silita impotriva mea.
4. Vreau sa formulez contestatie la executare cf. art. 168 - 170 din Codul de Proc. Fisc.

nelamuririle mele sunt:
1. Care instanta competenta sa solutioneze contestatia?
2. Cu cine ma judec: cu Administratia Financiara Galati sau cu Dir. Gen a Fin. Publ. a Jud. Galati - cine are personalitate juridica?
3. Care este taxa de timbru?
4. O eventuala cerere de ordonanata pres. pentru suspendarea executarii silite de care instanta s-ar solutiona?

fira

Post by fira » 07 Sep 2005, 00:45

plingerea impotriva p.v. suspenda de drept executarea. S-a solutionat sau nu? Daca procesul e in curs scoate-ti de la grefa judecatoriei o hirtie care sa ateste ca exista pe rol o plingere impotriva respectivului p.v. si eventual du-te cu o copie si la gheisele de la finante (gospodinele de la ghiseu). Asta era treaba organului constatator dar ei sint :pig: ca de obicei.

lasa contestatia la executare ca pierzi timpul degeaba.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 07 Sep 2005, 11:09

sun in primul rand :pig: pentru ca au dat actul la executare cand stiau ca s-a formulat plangere, ca doar plangerea se depune la ei.
Asa cum zice Fira trtebuie sa procedezi, nu e cazul de contestatie la executare.

florian267

Post by florian267 » 07 Sep 2005, 16:46

Multumesc pentru sugestii; as vrea totusi sa imi raspundeti la intrebari.

fira

Post by fira » 07 Sep 2005, 21:51

in contestatie te judeci cu organul care face executarea. Uita-te pe somatie si vezi cine e trecut acolo.
suspendarea executarii o poti cere chiar prin contestatia la executare, dar va fi respinsa ca lipsita de obiect (executarea fiind deja suspendata).
instanta competenta este judecatoria unde ai formulat si plingerea impotriva p.v.
taxa de timbru este 182.400 lei (sper sa fi calculat bine).

florian267

Post by florian267 » 07 Sep 2005, 23:15

Pe somatie sunt trecute:
Min. Fin.
DGFP jud. Galati
Administratia Financiara Galati
deci...?
fira wrote:suspendarea executarii o poti cere chiar prin contestatia la executare, dar va fi respinsa ca lipsita de obiect (executarea fiind deja suspendata).
fira, poate nu ai inteles: executarea a inceput deja.

fira

Post by fira » 07 Sep 2005, 23:34

asta-i o situatie anormala generata de niste incompetenti. vorbind strict tehnic, nu se poate incepe executarea cit timp ea este suspendata, orice act de executare facut in acest interval fiind nul de drept. E adevarat ca asta trebuie sa fie constatata de o instanta, dar eu ziceam ca e inoportun sa introduci contestatie la executare acum. Evident ca o poti face, dar va trebui sa ceri anularea tuturor actelor de executare si nu suspendarea ei, pentru ca ti-am zis, in cazul asta ti se va respinge ca fiind fara obiect.

Judeca-te si cu DGFP si cu Administratia Financiara, nu stiu sa-ti zic exact cine are calitate procesuala pasiva aici. Sint sigur ca nici ei nu stiu, asa ca baga-i pe-amindoi :)

nicuvar

Post by nicuvar » 08 Sep 2005, 08:15

florian267 wrote:Pe somatie sunt trecute:
Min. Fin.
DGFP jud. Galati
Administratia Financiara Galati
deci...?
Am avut si eu un proces-verbal pe care l-am contestat legal si in termen in contencios.
Ulterior am primit somatie de la AF ca daca nu platesc in termen de suma de se va incepe executarea silita.
Am depus contestatie la executare la judecatorie si i-am mentionat pe toti: Administratie, Directie, Minister. Am obtinut suspendarea executarii silite pana la solutionarea in contencios a contestatiei privind procesul verbal.

wav

Post by wav » 08 Sep 2005, 11:15

fira wrote:instanta competenta este judecatoria unde ai formulat si plingerea impotriva p.v.
taxa de timbru este 182.400 lei (sper sa fi calculat bine).
Nu ca vreau sa polemizez cu tine in contradictoriu insa personal am o alta viziune asupra competentei. Plangerea impotriva pvcsc s-a formulat la instanta competenta conform OG 2/2001, respectiv instanta de la locul savarsirii contraventiei.
Din cate stiu eu Codul de procedura fiscala nu cuprinde dispozitii speciale in materie de competenta imprejurare in care dupa mintea mea se aplica dispozitiile art. 400 C.pr.civ si anume "contestatia la executare se face la instanta de executare"., anume la instanta in raza careia se afla bunurile (sau majoritatea bunurilor) asupra carora se face executarea.
Deci v-a fi competenta instanta de la domiciliul lui florian 267.
Organul de executare este AF Galati, subordonat sigur DGFP si Min Finante insa contestatia se face impotriva AF Galati.
1. Am fost amendat de catre Politia TF cu suma de 2.000.000 lei (vechi )
2. Am formulat in termen legal plangere impotriva procesului verbal.
Ar fi interesant sa ne spui ce s-a intamplat cu plangerea formulata ca sa nu ne dam cu parerea in neant.
Ca daca deja a fost respinsa, atat ea cat si recursul, atunci inutil sa faci contestatie la executare.
Daca insa este pe rolul judecatoriei atunci asa cum ti s-a mai spus va trebui sa obtii o hartie de la instanta ca ai plangerea pe rol (certyificat de grefa) si cu asta te duci la ASF si le spui sa-si vada de treaba cu executarea lor ca altfel faci contestatie si le ceri si cheltuieli de judecata. Se vor opri, garantat.
Cum contestatia se depune la organul constatator si acesta o trimite la instanta, se prea poate ca plangerea ta sa nu fi ajuns inca la instanta. In aceste conditii sper pentru binele tau ca ai vreo dovada ca ai depus-o pentru ca altfel nu stiu zau cum ai putea opri executarea.
Daca tii neaparat sa faci contestatie la executare go for it insa si acolo iti vor trebui ca probe cele despre care ti-am spus mai sus.

nicuvar

Post by nicuvar » 08 Sep 2005, 11:47

Poate s-o fi schimbat intre timp, dar eu stiam ca nu poti contesta in instanta un proces verbal de control pana nu epuizezi toate caile de atac din cadrul ministerului. (Adica poti, dar se respinge). Eu am depus obiectiuni la administratie, contestatie la directie si plangere la minister.
Somatia de la Administratia Financiara am primit-o cand inca nu imi venise raspunsul de la minister. Faptul ca ai exercitat cai de atac nu te exonereaza de plata. Procesul verbal de control este titlu executoriu. Pe baza lui se poate incepe executarea silita.

Contestatia la executare am introdus-o conform c.pr. civ.
Eu asa am procedat si am avut in final castig de cauza, pe ambele planuri. Si asta o spun din practica. In teorie nu stiu mai mult.

wav

Post by wav » 08 Sep 2005, 12:04

asa e nicuvar, s-a schimbat de mult, de vreun an.
afara de asta procesul verbal de control de care vorbesti tu nu are nici o legatura cu pvcsc-ul lui florin
sa nu incurcam borcanele ca nu mai pricepe omul nimic.

excalibur

Post by excalibur » 08 Sep 2005, 12:05

nicuvar wrote:Poate s-o fi schimbat intre timp, dar eu stiam ca nu poti contesta in instanta un proces verbal de control pana nu epuizezi toate caile de atac din cadrul ministerului. (Adica poti, dar se respinge). Eu am depus obiectiuni la administratie, contestatie la directie si plangere la minister..
S-a schimbat nicuvar.
Jursidictiile speciale administrative sunt facultative.

nicuvar

Post by nicuvar » 08 Sep 2005, 12:22

wav wrote:asa e nicuvar, s-a schimbat de mult, de vreun an.
afara de asta procesul verbal de control de care vorbesti tu nu are nici o legatura cu pvcsc-ul lui florin
sa nu incurcam borcanele ca nu mai pricepe omul nimic.
Excalibur wrote:S-a schimbat nicuvar.
Jursidictiile speciale administrative sunt facultative.
.

Am inteles. Sper ca nu l-am incurcat prea mult pe florin. :oops:

sofia

Post by sofia » 08 Sep 2005, 12:30

Sunt facultative dar cred ca este mai bine sa le folosesti pentru ca mai clarifica niste probleme care pot fi foarte complicate pentru judecatori.
Nu ma refer la speta lui florian. :mrgreen:

wav

Post by wav » 08 Sep 2005, 12:39

se poate insa daca astepti pana "te clarifica" ei mori de mult (a se citi intri in incetare de plati) ca in fiscal contestatia nu suspenda executarea, DGFP -urile iti resping din start cererile de suspendare a executarii silite si dupa aia dorm pe contestatia ta 2-3 ani (mi s-a intamplat mie, nu zic din carti) timp in care AF-ul te executa silit de nu te vezi.
Si dupa aia e dragut sa-ti iai banii inapoi de la stat.

Post Reply