fira wrote:instanta competenta este judecatoria unde ai formulat si plingerea impotriva p.v.
taxa de timbru este 182.400 lei (sper sa fi calculat bine).
Nu ca vreau sa polemizez cu tine in contradictoriu insa personal am o alta viziune asupra competentei. Plangerea impotriva pvcsc s-a formulat la instanta competenta conform OG 2/2001, respectiv instanta de la locul savarsirii contraventiei.
Din cate stiu eu Codul de procedura fiscala nu cuprinde dispozitii speciale in materie de competenta imprejurare in care dupa mintea mea se aplica dispozitiile art. 400 C.pr.civ si anume "contestatia la executare se face la instanta de executare"., anume la instanta in raza careia se afla bunurile (sau majoritatea bunurilor) asupra carora se face executarea.
Deci v-a fi competenta instanta de la domiciliul lui florian 267.
Organul de executare este AF Galati, subordonat sigur DGFP si Min Finante insa contestatia se face impotriva AF Galati.
1. Am fost amendat de catre Politia TF cu suma de 2.000.000 lei (vechi )
2. Am formulat in termen legal plangere impotriva procesului verbal.
Ar fi interesant sa ne spui ce s-a intamplat cu plangerea formulata ca sa nu ne dam cu parerea in neant.
Ca daca deja a fost respinsa, atat ea cat si recursul, atunci inutil sa faci contestatie la executare.
Daca insa este pe rolul judecatoriei atunci asa cum ti s-a mai spus va trebui sa obtii o hartie de la instanta ca ai plangerea pe rol (certyificat de grefa) si cu asta te duci la ASF si le spui sa-si vada de treaba cu executarea lor ca altfel faci contestatie si le ceri si cheltuieli de judecata. Se vor opri, garantat.
Cum contestatia se depune la organul constatator si acesta o trimite la instanta, se prea poate ca plangerea ta sa nu fi ajuns inca la instanta. In aceste conditii sper pentru binele tau ca ai vreo dovada ca ai depus-o pentru ca altfel nu stiu zau cum ai putea opri executarea.
Daca tii neaparat sa faci contestatie la executare go for it insa si acolo iti vor trebui ca probe cele despre care ti-am spus mai sus.