Suntem disperati ...:(

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
riana

Suntem disperati ...:(

Post by riana » 06 Sep 2005, 09:00

Am si eu niste nelamuriri
Problema este asa : am cumparat un apartament de la doamna Y, insa nu putem intra in posesie, deoarece domnul X (fostul sot al doamnei Y) refuza sa plece din apartament. Acesta din urma nu are niciun drept sa locuiasca acolo, deoarece apartamentul i-a fost atribuit doamnei Y in urma partajului , printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Am castigat procesul de fond, insa domnul X a facut apel....Suntem disperati, caci toate acestea dureaza de un an de zile, timp in care nu s-a intrebat nimeni daca noi avem unde sta....Am apelat si la ordonanta presidintiala, insa ne-a fost respinsa). Eu va intreb :
- ce putem face sa urgentam lucrurile? Nu exista o alta cale????
- dupa ce se pronunta sentina la apel, putem sa-l executam? sau trebuie sa asteptam si sentinta din recurs (caci va apela cu siguranta si la recurs :-( )
- ce riscam daca ne ducem si-l dam afara pur si simplu (are si bunuri in apartament)?

Va rog din suflet, spune-ti-ne ce putem face, caci pur si simplu am ajuns la capatul rabdarilor :(

Va multumesc anticipat!

excalibur

Post by excalibur » 06 Sep 2005, 09:13

1. Introduceti o cerere pentru acordarea de despagubii pentru lipsa de folosinta, impotriva vanzatoarei care trebuia sa garanteze pentru evictiune (actiunea este admisibila numai daca nu ati cunoscut la data incherii contractului de vanzare cumparare ca imobilul este ocupat de o alta persoana)

2. Dupa apel hotararea este executorie.

riana

Post by riana » 06 Sep 2005, 13:03

Va multumesc pentru raspunsuri!

Inca niste intrebari :( :
- cam cat dureaza, in medie, intre momentul pronuntarii sentintei si scoaterea afara a sus-numitului.?
- care sunt pasii care trebuie urmati? Pot sa intervin cumva in acest procedeu (de executare silita), pentru a grabi lucrurile?

excalibur

Post by excalibur » 06 Sep 2005, 13:07

Pentru punerea in executare va trebui sa va adresati executorului judecatoresc.
Daca lucrurile nu merg bine puteti face si plangere penala.

Post Reply