Suntem disperati ...:(

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
riana

Suntem disperati ...:(

Post by riana » 06 Sep 2005, 09:00

Am si eu niste nelamuriri
Problema este asa : am cumparat un apartament de la doamna Y, insa nu putem intra in posesie, deoarece domnul X (fostul sot al doamnei Y) refuza sa plece din apartament. Acesta din urma nu are niciun drept sa locuiasca acolo, deoarece apartamentul i-a fost atribuit doamnei Y in urma partajului , printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Am castigat procesul de fond, insa domnul X a facut apel....Suntem disperati, caci toate acestea dureaza de un an de zile, timp in care nu s-a intrebat nimeni daca noi avem unde sta....Am apelat si la ordonanta presidintiala, insa ne-a fost respinsa). Eu va intreb :
- ce putem face sa urgentam lucrurile? Nu exista o alta cale????
- dupa ce se pronunta sentina la apel, putem sa-l executam? sau trebuie sa asteptam si sentinta din recurs (caci va apela cu siguranta si la recurs :-( )
- ce riscam daca ne ducem si-l dam afara pur si simplu (are si bunuri in apartament)?

Va rog din suflet, spune-ti-ne ce putem face, caci pur si simplu am ajuns la capatul rabdarilor :(

Va multumesc anticipat!

teli

Post by teli » 06 Sep 2005, 14:40

Daca ai formulat actiune in evacuare este respins apelul paratului, conf. art. 377 alin. 2 Cod. proc civ. poti investi cu formula executorie hotararea de la fond.
Cu hotararea investita mergi la un executor judecatoresc care va proceda la evacuarea. Atentie la actele indeplinite de ex. jud. pentru ca debitorul poate formula contestatii.

Post Reply