Interventie in nume propriu,

Discutii privind procedura civila
dibmar

Interventie in nume propriu,

Post by dibmar » 02 Sep 2005, 02:54

cum se face?daca nu sunt si impotriva paratilor?-obiectul cauzei este-evacuare - eu sunt proprietara am cumparat ac.ap.in 1998 - reclamantii sunt mostenitori veniti cu...revolutia...( falsuri,ilegalitati,..)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 02 Sep 2005, 09:25

ti-am raspunde daca am fi inteles ceva.
Cum insa nu am inteles nimic.....

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 02 Sep 2005, 09:35

rcelamantii au cerut evacuarea chiriasilor? pai..in ce calitate? pana la urma cine e proprietar?

dibmar

Post by dibmar » 03 Sep 2005, 01:55

eu sunt propritara,am cumparat ap.in baza Legii112 in 1998, in 2002 m-am trezit cu proces de anulare al contr.-din partea unor mostenitori care s-au intabulat cu acte false -procesul e inca pe rol,intre timp au obtinut evacuarea mea pe cale de ORDONANTA ,iar acum au cerut evacuarea familiei mele...in ac proces vreau CERERE de INTERVENTIE, povestea e nncusutann rau de tot ,va rog mult daca puteti AJUTATI-MA

ainsof

Post by ainsof » 03 Sep 2005, 08:19

Care ar fi interesul tau in formularea unei astfel de cereri?
Am inteles ca esti parata in actiunea in anulare a contractului de vanzare-cumparare si ca exista deja o hotarare de evacuare obtinuta impotriva ta.
Daca spui ca au folosit acte false de ce nu faci plangere penala?
In instanta civila ai aratat ca tu stii/crezi ca sunt false acele acte?

dibmar

Post by dibmar » 03 Sep 2005, 12:30

-in procesul de evacuare s-a cerut prin c.reconv -1 anularea certif.de mostenitor,2-rectif.c.f.3-(subsidiar)compararea celor doua acte (contr.meu cu certif.lor)si stabilirea dr.de propr. Paratii nu au nici un act de propr., cum e cu calit.proc.activa?
-am plangere penala -prima rezoluie spune : nn neanceperea urmaririi penale ...si fata de AN sub aspectul savarsirii inf.prev.de art.289 Cp (falsificarea cu prilejul emiterii a extraselor CF folosite),deoarece lipseste lat.ob.a inf.

excalibur

Post by excalibur » 03 Sep 2005, 12:54

Ai atacat solutia de NUP?

dibmar

Post by dibmar » 03 Sep 2005, 23:23

Da este pe rol -are termen .

sofia

Post by sofia » 04 Sep 2005, 12:10

dibmar wrote:-in procesul de evacuare s-a cerut prin c.reconv -1 anularea certif.de mostenitor,2-rectif.c.f.3-(subsidiar)compararea celor doua acte (contr.meu cu certif.lor)si stabilirea dr.de propr. Paratii nu au nici un act de propr., cum e cu calit.proc.activa?
-am plangere penala -prima rezoluie spune : nn neanceperea urmaririi penale ...si fata de AN sub aspectul savarsirii inf.prev.de art.289 Cp (falsificarea cu prilejul emiterii a extraselor CF folosite),deoarece lipseste lat.ob.a inf.
Actiunea in evacuare ai spus ca este promovata impotriva membrilor familiei tale.
Ei au formulat reconventionala?
Vrei sa intervii pentru a-i sustine sau invoci drepturi proprii?

dibmar

Post by dibmar » 05 Sep 2005, 00:59

Da este vorba de fratii mei.
Da ei au facut C.reconventionala.
Nu stiu -tocmai asta e problema -am inteles ca nnINTERVENTIA in nume propriu" este impotriva tuturor partilor,( iar eu sunt doar impotriva reclamantilor).Este vorba de compararea celor doua titluri de proprietate .Pot sa -mi insusesc C. reconv.si daca intervin in interesul lor?

Multumesc la toti pt.raspuns.

myado

Post by myado » 05 Sep 2005, 14:03

cum sa fie interventia impotriva ambelor parti? este ori in interesul doar al tau, atunci cand sustii drepturi proprii, sau in interesul uneia din parti cand sustii drepturi ale acesteia - parata sau reclamanta.

dibmar

Post by dibmar » 05 Sep 2005, 16:31

Citez din :"Manualul grefierului-Notiuni de drept procesual civil"/2004
-pag.49-"Interventia voluntara.....-se face sub forma cererii de chemare in judecata[art.50 alin.(1)C.proc.civ.]si este indreptata impotriva ambelor parti din proces,tertul tinzand sa castige pentru sine ,cel putin in parte , obiectul procesului."

Va rog lamuriti-ma si pe mine!

excalibur

Post by excalibur » 05 Sep 2005, 16:49

Prin cererea de interventie interes propriu valorifici drepturi proprii in contradictoriu cu partile din proces.
Obiectul cererii principale este evacuarea.
Prin reconventionala s-a contestat titlul reclamantului.
Tu esti deja in proces cu reclamantul si in acel proces nu ai formulat reconventionala (asa am inteles din ce ai spus).
Ai vrea insa sa faci o cerere de interventie in interes propriu in acest proces.
Ce intelegi prin familia ta?
Cu ce titlu ocupa locuinta in prezent?
Nu inteleg cum s-a dispus evacuarea ta pe calea ordonantei presedintiale?
Spui ca procesul tau cu anularea contractului de V-C este pe rol, in ce stadiu este.

In privinta interventiei, in procesul cu familia ta, singura interventie admisibila, ar fi cea in interesul paratilor.
O eventuala cerere in interes propriu nu cred ca este admisibila pentru ca obiectul cererii este evacuarea altor persoane (nu a ta) si nu vad o legatura suficienta intre pretentiile tale si cererea reclamantului.

dibmar

Post by dibmar » 05 Sep 2005, 21:21

Excalibur-multumesc pt.raspuns ,incep sa inteleg cite ceva .
Dar familia mea (fratii mei) au dreptul sa conteste titlul recl.?si sa ceara compararea celor doua titluri -(ei locuiesc in ap. cu mine de 20 respectiv 4 ani)-obiect numit de instanta- actiune in revendicare-
Am avut reconv.in proc.meu dar s-a pierdut dosarul a fost disjuns...
Vreau cerere de interventie pt.ca eu nu am avut parte de un proces de evacuare in care sa ma pot apara-(la Ordonanta nu sa discutat fondul si nici nu sa tinut cont ca proc.de anulare a contr.e pe rol,si nici de plangerea penala),am dreptul sau nu?-ordonanta de ev.impotriva fratilor a fost ceruta ulterior evacuarii mele si a fost respinsa (de acelasi judecator)pe motiv ca eu sunt propr.si ca este proc.pe rol de stab.a dr.de propr.
Ocupa locuinta cu acordul meu tacit (asa se spune in termeni juridici-nu?),dar si eu locuiesc inca in ap.(au lipit un pr.-vb.pe usa in care scrie ca am fost evacuata eu si fiul meu de 13 luni-avea atunci,si se tot folosesc de acest pr.vb. spunind ca sunt evacuata )
EVACUAREA s-a dispus pt.ca nu se respecta legea ,si -au facut numai marsavii ,(instanta in considerente spune:nnNotificarea a fost comunicata paratei pin afisare pe usa principala a cladirii in care locuieste..... Parata nu a raspuns notificarii....In baza disp.art.11 al.2 din OUG NR.40/1999 coroborat cu art.480 C.civ.constata intemeiata cer. recl.)-desi am cerut chiar in instanta incheierea unui contr.de inchiriere-"daca mi se va anula contr.de v-c."-am dovada.
Ce au facut de fapt -au trimis o notificare cind eu eram internata in spital si au facut dovada "recomandata".
Proc.de anulare a contr.este mai groaznic-am castigat la jud.,la trb.si am pierdut la curte dar EROARE MATERIALA se anuleaza un alt nr.de contr.cu alta data-a fost in recurs la ICCJ cu termen stabilit,acum nu mai este acolo ,s-a trimis inapoi la curte pt."competenta",sincer nu mai inteleg nimic,nu am voie sa vad dosarul ca este la"complet sa stab.termen..."
Va rog spuneti-mi voi chiar dupa legea 219/2005 ,ICCJ nu mai este competenta sa judece un recurs impotriva Incheierii de indreptare a deciziei si a insasi ac.decizii?

excalibur

Post by excalibur » 06 Sep 2005, 08:24

dibmar wrote:Dar familia mea (fratii mei) au dreptul sa conteste titlul recl.?si sa ceara compararea celor doua titluri -(ei locuiesc in ap. cu mine de 20 respectiv 4 ani)-obiect numit de instanta- actiune in revendicare-?
Parerea mea este ca nu pot contesta titlul reclamantilor pe calea reconventionalei ci doar se pot apara in actiunea in evacuare, prin intampinare, invocand nevalabilitatea titlului care ar justifica actiunea in evacuare.
dibmar wrote:Am avut reconv.in proc.meu dar s-a pierdut dosarul a fost disjuns...
Si acum reconventionala in ce stadiu este?

Post Reply