Cum sa devin legal

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
adyre

Cum sa devin legal

Post by adyre » 02 Sep 2005, 01:51

Am si eu o intrebare care am adresat-o cuiva care mi-a inchis toate visele.......

Am o idee sa fac un site de pe urma caruia as putea sa fac bani...
O idee generala este ca firme mari din orasul meu sa fie publicate pe site fapt ce mi-ar aduce bani....

PROBLEMA: nu am nici firma si nu sunt nici pfa... deci nu pot emite facturi, ce nu cred ca ar fi marea problema, dar daca m-ar prinde autoritatile in cauza as putea sa petesc ceva? (intrebare si afirmatie in acelasi timp... :) )

Daca pot presta aceasta activitate fara sa devin SRL sau PFA cum anume si in ce conditii.... Daca nu care dintre SRL si PFA m-ar costa mai putin...

Mai exact cum as putea devenii PFA si cam cat ar costa toate actele si cheltuielile pentru aprobari si ce conditii mi se impun ca PFA....

PS: Am doar 17 ani (nu mai am mult pana la 18 si mai pot avea putina rabdare)....
PSS: Imi place sa citesc deci nu evitati :o

croc

Post by croc » 02 Sep 2005, 08:29

Lg. 12/1990
art. 1.
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savirsit, urmatoarele fapte:
a)efectuarea de acte sau fapte de comert de natura celor prevazute in Codul comercial sau in alte legi, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege ;

art. 6.

1). Marfurile sau produsele care au servit sau au fost destinate sa serveasca la savirsirea vreuneia din faptele prevazute de Art. 1 lit. a), b), d), e), g) si j), daca sint ale contravenientului sau ale agentului economic, ca si sumele de bani si lucrurile dobindite, in mod vadit, prin savirsirea contraventiei se confisca si se valorifica in conditiile legii, contravaloarea lor facindu-se venit la bugetul administratiei centrale de stat.
2). Veniturile obtinute ilicit de persoanele fizice sau juridice din activitatile prevazute de Art. 1, precum si incasarile in intregime din vinzarea marfurilor a caror provenienta nu poate fi dovedita, se preiau ca venit la bugetul administratiei centrale de stat.
Art. 2
c)faptele de la lit. a), b), e), g), i), j), si k), cu inchisoare contraventionala de la 3 luni la 6 luni sau amenda de la 100.000 lei la 150.000 lei.

ce parere ai despre asta? :mrgreen:

fira

Post by fira » 02 Sep 2005, 08:52

adyre nu te speria, nu mai exista inchisoarea contraventionala :)

croc

Post by croc » 02 Sep 2005, 08:53

:lol: :lol: :lol:

wittmann

Post by wittmann » 02 Sep 2005, 11:34

Croc, ai chef de glume, aaa? Te joci cu inima oamenilor? :lol:

adyre

Post by adyre » 02 Sep 2005, 21:52

Aha.... mersi..... e vb de 100.00 RON/ROL....... doar asa... ca sa fiu sigur de o treaba...... Si cum pot face sa devin PFA?

Post Reply