S-a aprobat cererea?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
nicuvar

S-a aprobat cererea?

Post by nicuvar » 30 Aug 2005, 11:56

Am depus un recurs si am solicitat, in scris, si asistenta judiciara. Nu am platit nici o taxa cand am depus recursul. Am primit citatiile cu termen pe 28 septembrie. In citatii nu se specifica nimic despre taxa. In alte situatii in citatie se preciza: depuneti taxa in valoare de ...
S-a aprobat cererea de asistenta judiciara sau se va discuta la primul termen, in 28 septembrie? Multumesc.

excalibur

Post by excalibur » 30 Aug 2005, 12:00

Poate da, dar ma indoiesc ca instanta deja s-a pronuntat.

croc

Post by croc » 30 Aug 2005, 14:37

si eu ma indoiesc;

se va discuta la primul termen;

nicuvar

Post by nicuvar » 30 Aug 2005, 14:56

Asa am considerat si eu. Ma gandeam doar sa nu am vreo surpriza in temeiul art.302^1:
ART. 302^1
Cererea de recurs va cuprinde, sub sanctiunea nulitatii, urmatoarele mentiuni:
a) numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul unic de inregistrare sau, dupa caz, codul fiscal si contul bancar. Daca recurentul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
b) indicarea hotararii care se ataca;
c) motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul si dezvoltarea lor sau, dupa caz, mentiunea ca motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;
d) semnatura.
La cererea de recurs se va atasa dovada achitarii taxei de timbru, conform legii.

nicuvar

Post by nicuvar » 01 Sep 2005, 10:46

Am observat ca pe citatie este tiparita formularea: Pana la termen sunteti obligat sa ..... sub sanctiunea anularii cererii si este barat. Oricum aflu in prima zi.
Ce se va discuta intai:
1.Cererea privind asistenta judiciara, pe care am formulat-o in scris inainte de prezentarea motivelor de recurs.
2. Dar daca doresc sa invoc nulitatea sentintei, mai are rost sa se discute asistenta judiciara? Sau, avand in vedere ca am solicitat avocat din oficiu, daca se aproba, va invoca el?

excalibur

Post by excalibur » 01 Sep 2005, 10:52

Cererea de asistenta judiciara se analizeaza in camera de consiliu, fara dezabateri contradictorii.

Post Reply