Art.317 C.p.c. spune "contestatia poate fi primita..........sau daca recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond."
Ce sa intzelegem de aici ? Ca pot fi primite contestatzii in anulare dupa ce recursul a fost anulat ca netimbrat , neregulat sau mai grav tardiv introdus ?
Ce raspundem la o asemenea intrebare, ca lege nu face nici o precizare?Cum sani resping contestatia stimabilului daca imi arata ca a uzat comform legii de calea de atac a recursului care nu sa judecat in fond ?
Contestatie in anulare
daca recursul a fost respins ca tardiv introdus , contestatia nu este admisibila, deoarece recursul tardiv formulat este socotit ca neintrodus.
in cazul in care recursul a fost anulat ca netimbrat, da este admisibila, desi in practica s-a considerat ca ar tb respinsa contestatia pe motiv de abuz de drept procedural, partea avand intentia sa tergiverseze judecata si sa impiedice executarea hotararii.
in cazul in care recursul a fost anulat ca netimbrat, da este admisibila, desi in practica s-a considerat ca ar tb respinsa contestatia pe motiv de abuz de drept procedural, partea avand intentia sa tergiverseze judecata si sa impiedice executarea hotararii.
Ok , am lamuritno cu tardivitatea , dar ce facem cu celelalte cazuri cand se respinge recursul din culpa partzii , perimare sau altceva....
Cred ca ar fi trebuit sa se arate expres in lege ca cererea de recurs respinsa fara a fi judecata in fond , trebuie sa fie legal timbrata , introdusa in termen etc etc.
Cred ca ar fi trebuit sa se arate expres in lege ca cererea de recurs respinsa fara a fi judecata in fond , trebuie sa fie legal timbrata , introdusa in termen etc etc.