Intrebare Intrebatoare :) Need Help

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
MihaiC

Intrebare Intrebatoare :) Need Help

Post by MihaiC » 19 Aug 2005, 10:09

Poate ma poate ajuta si pe mine cineva cu o solutie pentru ca eu nu stiu oricat mi-as chinui mintile.
Asadar: O persoana fizica si un SRL cumpara impreuna o cisterna pnetru transportul poduselor petroliere. Unicul Asociat si persoana fizica printr-un simplu acord verbal pun fiecare impreuna in parti egale suma necesara achizitionarii acestei cisterne, iar contractul de vanzare-cumparare se incheie intre tertul vanzator si persoana juridica SRL-ul in cauza.
dupa o perioada persoana fizica isi da seama ca nu are nici un act care sa ii demonstreze participarea la cumparare si nici nu are siguranta ca va primi jumatate din castigul realizat de catre SRL prin folosirea cisternei respective asa cum initial se stabilise.
Problema care ma framanta este ce act se poate incheia acum pentru a garanta participarea la castiguri si a demonstra cota de 50% din dreptul de proprietate asupara acestei cisterne. Cum se poate da un cadru legal acestei situatii, si asta fara ca persoana fizica sa devina asociat in SRL?

Multumesc anticipat! :)

aho

Post by aho » 19 Aug 2005, 10:24

Practic p.f. a creditat s.r.l., dar in contabilitatea firmei cum apare ?
Neavand calitatea de asociat nu ai drepul la parte din profit. Ptr. dovada f. ca ai finantat cumpararea cisternei nu cred ca mai poti face altceva decat un contract de imprumut in forma scrisa care iti da dreptul doar la restituirea sumei.

nicuvar

Post by nicuvar » 19 Aug 2005, 10:32

Nu s-ar putea face un contract de asociere in participatiune?

dinubocos

Post by dinubocos » 19 Aug 2005, 10:34

Incheie un contract de asociere in participatiune.
P.f. va fi asociat participant. Asa iti acoperi toate problemele.

dinubocos

Post by dinubocos » 19 Aug 2005, 10:34

Nicuvar, cred ca am scris deodata.

aho

Post by aho » 19 Aug 2005, 10:38

Si totusi, cisterna a intrat deja in patrimoniul firmei prin cumparare.

nicuvar

Post by nicuvar » 19 Aug 2005, 10:42

Sa intocmeasca un act sub semnatura privata antedatat pentru cumparare si contractul de asociere in participatiune pentru castiguri.

dinubocos

Post by dinubocos » 19 Aug 2005, 10:49

Cred ca ajunge contractul de asociere datat inainte de cel de cumparare cisterna.Si sa prevada ca pf a dat srl-ului partea sa din participatiune.

aho

Post by aho » 19 Aug 2005, 10:50

nicuvar wrote:Sa intocmeasca un act sub semnatura privata antedatat pentru cumparare si contractul de asociere in participatiune pentru castiguri.
Nu te supara pe mine, dar nu este legal si poate nici posibil cisterna figureaza deja proprietatea firmei si m.m. ca sigur a fost si transcrisa.
Apoi daca v.c s-a facut prin act autentic nu se poate antedata.

alrofa

Post by alrofa » 19 Aug 2005, 10:52

da, dar si cu act antedatat, cisterna tot in patrimoniul pers. juridice intra, iar pf n-are nici un drept asupra ei

nicuvar

Post by nicuvar » 19 Aug 2005, 10:54

Nu am de ce sa ma supar. Dar contractul de asociere datat inainte de cel de cumparare se poate? Prin aceste discutii incercam sa ajutam.

alrofa

Post by alrofa » 19 Aug 2005, 10:59

la acest moment nu vad cum ar mai putea persoana fizica sa dobandeasca vreun drept asupra cisternei. ar putea face doar un contract de asociere in participatiune in care sa se stipulleze ca suma aportata de el este cea pe care a dat-o pentru achizitionarea cisternei si ca participa la profit in proportie de 50%

nicuvar

Post by nicuvar » 19 Aug 2005, 11:10

Dupa cum a pus mihai problema, cred ca asta si doreste persoana fizica, pentru ca "nu are nici un act care sa ii demonstreze participarea la cumparare si nici nu are siguranta ca va primi jumatate din castigul realizat". Persoana fizica e constienta de faptul ca nu mai poate deveni in acte coproprietarul cisternei.

aho

Post by aho » 19 Aug 2005, 11:12

alrofa wrote:la acest moment nu vad cum ar mai putea persoana fizica sa dobandeasca vreun drept asupra cisternei. ar putea face doar un contract de asociere in participatiune in care sa se stipulleze ca suma aportata de el este cea pe care a dat-o pentru achizitionarea cisternei si ca participa la profit in proportie de 50%
Ar fi o varianta, recunosc.

dinubocos

Post by dinubocos » 19 Aug 2005, 11:20

Am impresia ca vorbim acelasi lucru pe limbi diferite.

Post Reply