reziliere

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
tantza

reziliere

Post by tantza » 17 Aug 2005, 14:43

speta: s-a incheiat contract de vanzre cumparare de etichete autocolante.livrarea produselor nu s-a facut in termenul prevazut in contract datorita ingreunarii achizitionarii unor stante necesare pentru realizarea etichetelor.cumparatorul trimite o adresa prin care solicita rezilierea contractului pentru nelivrarea produselor la timp.
Articolul care vorbeste de incetarea contractului are urmatorul cuprins.
PREZENTUL CONTRACT SE VA REZILIA DE PLIN DREPT, FARA A MAI FI NECESARA INTERVENTIA UNEI INSTANTE DE JUDECATA , IN CAZUL IN CARE:
- UNA DINTRE PARTI ISI INCALCA VREUNA DINTRE OBLIGATIILE SALE, DUPA CE A FOST AVERTIZATA, PRINTR-O NOTIFICARE SCRISA , DE CEALALTA PARTE CA O NOUA NERESPECTARE A ACESTORAVA DUCE LA REZILIEREA CONTRACTULUI
- IN TERMEN DE 30 DE ZILE DE LA DATA PRIMIRII NOTIFICARII PRIN CARE UNEIA DINTRE PARTI I S-A ADUS LA CUNOSTINTA CA NU SI-A EXECUTAT SAU ISI EXECUTA IN MOD NECORESPUNZATOR ORICARE DINTRE OBLIGATIILE CE II REVIN.
este pact comisoriu de gradul 4? cumparatorul poate rezilia asa pur si simplu contractul? instanta nu trebuie sa intervina?
pe mine ca vanzator ma intereseaza mentinerea contractului
care is pasi care trebuie sa-i urmez?

kinga

Post by kinga » 17 Aug 2005, 14:50

Din pacate este pact comisoriu de gradul 4.
greseala ta a fost ca nu ai notificat cumparatorul despre intarziere in livrare.Daca faceai acest lucru....
Dar poate nu este nimic pierdut. Raspunde la notificare in sensul ca intarzierea nu este din culpa ta, ci avand in vedere faptul ca nu ai primit stanta, eventual anexeaza comanda prin care ai comandat stanta, factura cu livrarea... Poate ii dai un comision, o reducere si se razgandeste.

tantza

Post by tantza » 17 Aug 2005, 15:39

kinga wrote:Din pacate este pact comisoriu de gradul 4.
greseala ta a fost ca nu ai notificat cumparatorul despre intarziere in livrare.Daca faceai acest lucru....
Dar poate nu este nimic pierdut. Raspunde la notificare in sensul ca intarzierea nu este din culpa ta, ci avand in vedere faptul ca nu ai primit stanta, eventual anexeaza comanda prin care ai comandat stanta, factura cu livrarea... Poate ii dai un comision, o reducere si se razgandeste.
chestia este ca pe cumparator nu-l mai intereseaza colaborarea si mai mult nu vrea sa plateasca stantele pentru ca ei spun ca in contract nu este precizat ca trebuie sa le plateasca, chiar daca verbal ei au acceptat acest lucru.valoarea acestor stante as mai putea oare sa o recuperez?

kinga

Post by kinga » 17 Aug 2005, 15:45

Daca a fost doar o intelegere verbala.....
Factura pentru stante pe ce societate este emisa ...pe cumparator?

Sincera sa fiu nu vad prea multe sanse.
poate altii sunt de alta parere. Sa vedem daca altii nu au idei mai bune, eventual o portita de scapare...

croc

Post by croc » 17 Aug 2005, 15:50

nu cred, desi, daca dovedesti ca s-a incheiat un contract referitor la stante ai putea sa recupererezi valoarea acestora;
sau un act aditional la contractul existent;
am retinut ca a acceptat numai verbal, dar daca poti dovedi este ok pentru ca in comercial nu este neaparat necesar ca un contract sa fie scris;
totul este insa sa dovedesti;

dinubocos

Post by dinubocos » 17 Aug 2005, 16:46

verba volant!
Daca faci o intelegere o pui pe hartie si o semnezi. Cu stampila sau cu manuta.

Si din cate inteleg eu in cazul tau opereaza rezolutiunea nu rezilierea.
Da, este pact comisoriu de grad patru.

UNA DINTRE PARTI ISI INCALCA VREUNA DINTRE OBLIGATIILE SALE, DUPA CE A FOST AVERTIZATA, PRINTR-O NOTIFICARE SCRISA , DE CEALALTA PARTE CA O NOUA NERESPECTARE A ACESTORAVA DUCE LA REZILIEREA CONTRACTULUI

Tu esti la prima notificare? Ca daca da, mai ai o sansa. Vad ca in partea a doua spune ca IN TERMEN DE 30 DE ZILE DE LA DATA PRIMIRII NOTIFICARII PRIN CARE UNEIA DINTRE PARTI I S-A ADUS LA CUNOSTINTA CA NU SI-A EXECUTAT SAU ISI EXECUTA IN MOD NECORESPUNZATOR ORICARE DINTRE OBLIGATIILE CE II REVIN.

Vad o usoara contardictie intre cele doua prevederi. Incearca sa rezolvi aceasta contradicitie in sensul mentinerii primei clauze.

Arata ca rezolutiunea sau reziliere este cea mai aspra sanctiune aplicabila unui contract si orice prevedere contractuala trebuie sa fie interpretate in sensul in care profita actului si nu sa duca la desfiintarea lui.

Si vad ca spui ca partenerul tau contractual [b]a cerut rezilierea contractului[/b]. Cand exista un pact comisoriu de grad patru rezilierea se [u][b]declara[/b][/u].

Comportate ca si cum contractul ar fi in vigoare. Someaza-l sa-si ridice marfa. Introdu o cerere de somatie de plata - asa ii vezi aparariel. Chema-l la conciliere. Spune-i ca daca nu ridica marfa in ..zile ii percepi chirie pentru spatiul ocupat cu marfa.

Poarta-te cat mai decis cu putinta si poate ii strecori indoiala. Bafta!
Nota! E doar parerea mea.

tantza

Post by tantza » 18 Aug 2005, 10:59

croc wrote:nu cred, desi, daca dovedesti ca s-a incheiat un contract referitor la stante ai putea sa recupererezi valoarea acestora;
sau un act aditional la contractul existent;
am retinut ca a acceptat numai verbal, dar daca poti dovedi este ok pentru ca in comercial nu este neaparat necesar ca un contract sa fie scris;
totul este insa sa dovedesti;
exista o oferta in care se precizeaza ca pentru fabricarea etichetelor sunt necesare stante in valoare de .... si convorbiri pe e-mail( de care pot sa fac rost) in care sunt de acord cu plata acestora.

tantza

Post by tantza » 18 Aug 2005, 15:56

dinubocos wrote:verba volant!
Daca faci o intelegere o pui pe hartie si o semnezi. Cu stampila sau cu manuta.

Si din cate inteleg eu in cazul tau opereaza rezolutiunea nu rezilierea.
Da, este pact comisoriu de grad patru.

UNA DINTRE PARTI ISI INCALCA VREUNA DINTRE OBLIGATIILE SALE, DUPA CE A FOST AVERTIZATA, PRINTR-O NOTIFICARE SCRISA , DE CEALALTA PARTE CA O NOUA NERESPECTARE A ACESTORAVA DUCE LA REZILIEREA CONTRACTULUI

Tu esti la prima notificare? Ca daca da, mai ai o sansa. Vad ca in partea a doua spune ca IN TERMEN DE 30 DE ZILE DE LA DATA PRIMIRII NOTIFICARII PRIN CARE UNEIA DINTRE PARTI I S-A ADUS LA CUNOSTINTA CA NU SI-A EXECUTAT SAU ISI EXECUTA IN MOD NECORESPUNZATOR ORICARE DINTRE OBLIGATIILE CE II REVIN.

Vad o usoara contardictie intre cele doua prevederi. Incearca sa rezolvi aceasta contradicitie in sensul mentinerii primei clauze.

Arata ca rezolutiunea sau reziliere este cea mai aspra sanctiune aplicabila unui contract si orice prevedere contractuala trebuie sa fie interpretate in sensul in care profita actului si nu sa duca la desfiintarea lui.

Si vad ca spui ca partenerul tau contractual a cerut rezilierea contractului. Cand exista un pact comisoriu de grad patru rezilierea se declara.

Comportate ca si cum contractul ar fi in vigoare. Someaza-l sa-si ridice marfa. Introdu o cerere de somatie de plata - asa ii vezi aparariel. Chema-l la conciliere. Spune-i ca daca nu ridica marfa in ..zile ii percepi chirie pentru spatiul ocupat cu marfa.

Poarta-te cat mai decis cu putinta si poate ii strecori indoiala. Bafta!
Nota! E doar parerea mea.

deci, eu nu am primit nici o notificare.doar o adresa prin care zice ca solicita rezilierea si motivele.
cum ai zis si tu pot sa ma comport ca si cum contractul e in vigoare si sa merg mai departe, nu?

croc

Post by croc » 18 Aug 2005, 16:46

nu ai ce pierde;
dar ia atitudinea lui dinu, pari ferma si sigura pe tine, s-ar putea sa mearga; :mrgreen:

dinubocos

Post by dinubocos » 18 Aug 2005, 17:25

Unii imi iua avatarul. De doua ori.
Acum vad instigari pentru a mi se lua si atitudinea.
Sper sa te ajute. Bafta!

croc

Post by croc » 18 Aug 2005, 21:12

sunt doua variante dinule;
fie ne place atat avatarul cat si atitudinea; :mrgreen:
fie le luam ca sa-ti facem in ciuda; :mrgreen:

alege tu! :grin:

dinubocos

Post by dinubocos » 19 Aug 2005, 07:55

Croc,
sper ca v-a placut avatarul si ca va place atitudinea. :floare:

maxxim

Post by maxxim » 19 Aug 2005, 08:10

:!: Atentie!

Cuceritor in actiune!

Dinule. vezi ca ai gresit topicul!

dinubocos

Post by dinubocos » 19 Aug 2005, 08:17

Maxxim,Maxxim,

Nu vezi decat ce vrei tu. Nu poate omul sa fie amabil sau dragut ca hop, se trezeste cu o...acuzatie.

Doar nu era sa-mi inchipui ca ai mei colegi de forum vor sa-mi faca in ciuda. Cu ata mai mult cu cat diabolicul nu era coleg de forum cand mi-a luat avatarul.

Croc, mentin ce am spus.
:floare: :floare: :floare:

Post Reply