Activitatea unui avocat...

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
adi_avo

Activitatea unui avocat...

Post by adi_avo » 19 Apr 2004, 17:45

Daca un avocat are posibilitatea de a-l scoate cu basma curata pe clientul sau desi il stie ca e vinovat, din lipsa de probe, de ex, ar trebui sa mearga pe o achitare sau pe o pedeapsa redusa?

anamariaav

Post by anamariaav » 11 Jul 2004, 11:39

normal ca ar trebui sa mearga pe achitare!!!!

Werx

Post by Werx » 12 Sep 2004, 21:32

Avocatul trebuie sa-si faca meseria, adica: ACHITARE !

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 13 Sep 2004, 16:07

Ati vazut "devil advocate" cu Al Pacino.

Mi-a ramas bine intiparit in minte finalul din care rezulta ca oricum ai face cam tot omul diavolului esti.

la lege zice ca trebuie sa-ti desfasori profesia "in interesul clientuluin asa ca daca ai acceptat cazul mergi pe achitare, evident.

Daca vrei sa fii 100% moral atunci nu accepti cazul daca ti se pare ca omul este vinovat. Si nici atunci nu-i sigur ca decizia luata este morala caci s-ar putea ca omul sa nu fie chiar asa de vinovat, numai aparantele sa fie toate impotriva lui (exista erori judiciare cu duiumul)

:twisted:

jus2001

Post by jus2001 » 13 Sep 2004, 17:50

Eu cred ca adevarata provocare a unui avocat este sa il scoata nevinovat pe unul vinovat. Moralitatea este pentru cei care vor sa faca civil, comercial, familiei etc. Pentru avocatii de penal, imoralitatea este, in opinia mea, regula. Ce client vine la tine nevinovat?

anaderol

Post by anaderol » 13 Sep 2004, 20:31

Este obligat sa mearga pe achitare. Si asta din principiul ca, daca exista o cat de mica sansa sa fie achitat, avocatul trebuie sa o speculeze.
Oricum daca el spune ca este nevinovat, ca avocat, chiar daca stii ca exista probe concludente impotriva lui, tu trebuie sa soliciti achitare si sa cauti fisuri in probele existente in cauza. Daca nu, mai bine te lasi de penale.
Despre un avocat, se poate vorbi ca este moral sau imoral, doar fata de clientii lui.
Ca avocat indiferent in ce domeniu profesezi, daca stai sa pui in balanta ce e moral sau imoral, nu mai profesezi.
Intodeauna in viata fiecare om are adevarul lui pe care un avocat trebuie sa-l sustina si sa-l si obtina. Atunci cand un avocat poate sa faca asta se numeste cu adevarat avocat.
Asa cred eu.

virtual

Post by virtual » 20 Sep 2004, 20:30

Daca e un profesionist achitare toata ziua...daca este plin de principii morale sa se lase de meserie ca nu are nici o sansa in acest domeniu...

judge

Post by judge » 21 Sep 2004, 13:53

din cate stiu pentru inculpat opereaza prezumtia de nevinovatie, asa ca el este NEVINOVAT pana cand o hotarare judecatoreasca definitiva constata contrariul. rolul unui avocat este de a depune toate diligentele pentru a-i asigura o cat mai buna aparare clientului sau. un avocat trebuie sa respecte codul deontologic. chestia cu moralitatea nu are ce cauta aici. iti faci doar datoria si atat. daca dpdv moral nu poti sa ti-o faci atunci mai bine te lasi de meserie.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests