Cine poate sa mi dea si mie o informatie?
E:)u am avut de mostenit peste 7 ha de teren cu vie si livada, iar in conformitate cu legea 1/2000 am primit aceste terenuri pe vechiul amplasament dar acum nu mai exista nici un fel de vie sau livada In prezent terenul are categoria de folosinta pasune. Stiu ca in conf cu legea 1/2000 restituirea nu se facea prin echivalent asa cum era prevazut prin legea 18.
Mai pot face ceva? Totusi de la teren cu vita nobila la pasune e o mare diferenta.
Acest teren se afla in proprietatea I.A.S. VALEA CALUGAREASCA si primeam pe el pana la punerea in proprietate in baza lui 1/2000, vin in conformitate cu actiunile avute.
Acum o sa platesc doar impozite! :)
legea 2472005
Terenul agricol se restituie pe fostul amplasament si nu se pune problema echivalentului arabil.
Aceasta s-ar pune numai in cazul acordarii de despagubiri sau in cazul acordarii unui alt teren, pe alt amplasament.
De altfel, sintagma "in echivalent arabil" se foloseste doar la stabilirea limitei maxime pe care o poate dobindi o persoana sau o familie(50ha).
Numai in cazul terenului care a fost agricol si s-a impadurit, legiuitorul a prevazut posibilitatea pentru solicitant de a opta intre vechiul amplasament, (cu vegetatie forestiera) sau un alt amplasament agricol.
Aceasta s-ar pune numai in cazul acordarii de despagubiri sau in cazul acordarii unui alt teren, pe alt amplasament.
De altfel, sintagma "in echivalent arabil" se foloseste doar la stabilirea limitei maxime pe care o poate dobindi o persoana sau o familie(50ha).
Numai in cazul terenului care a fost agricol si s-a impadurit, legiuitorul a prevazut posibilitatea pentru solicitant de a opta intre vechiul amplasament, (cu vegetatie forestiera) sau un alt amplasament agricol.