cerere de executare silita

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
tantza

cerere de executare silita

Post by tantza » 15 Aug 2005, 15:25

cum ar trebui sa sune cererea care trebuie sa o inaintam executorului pentru inceperea executarii silite?

norocel

Post by norocel » 15 Aug 2005, 15:38

Pui datele de identificare ale creditorului, cele ale debitorului, arati titlul executoriu, data la care a devenit executoriu (si de la care poate fi actualizata suma din titlu), suma pentru care ceri executarea silita si din ce se compune, daca preferi o anumita modalitate de executare (ex: poprire, executare mobiliara, imobiliara), contul in care iti pot fi virati banii, ordinele de plata a taxelor si avansului din onorariu, data, semnatura.
Anexezi ordinele de plata cu taxele si avansul din onorariu, titlul in original si in copie si aplici timbre judiciare (eu pun timbre judiciare de 4.500 lei).
Dupa ce trimiti cererea trebuie sa te interesezi de numarul dosarului executional si sa insisti in executare( executarea se perima in 6 luni).
Nu stiu, poate mi-a mai scapat cate ceva, dar uita-te si in codul de pr. civ.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 15 Aug 2005, 15:45

prin bucuresti de regula au ei cereri tip tu numai le completezi cu pixul in spatiile libere.
Insa de principiu ceva de genul: Domnule executor judecatoresc

Subsemnatul (sau subscrisa daca esti SC), .....(date de identificare cum a zis Norocel) va solicit prin prezenta punerea in executare a sentintei civile nr....../...... pronuntata de ..... in cauza cu nr......., investita cu formula executorie, impotriva debitorului....... (cu date de identificare).
Obiectul executarii silite il constituie, conform titlului executoriu anexat ..... (ce ai tu acolo in titlu, suma de bani, obligatie de a face, etc.)
Precizez ca solicit ca executarea silita sa se faca prin .... (de ex, poprire asupra conturilor debitorului r.... deschise la, sau executare silita imobiliara, sau treaba ta ce dar trebuie sa precizezi si nu le poti cere pe toate odata)
Sper sa-ti fie util

Post Reply