furt intre soti ?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
carmen_miha

furt intre soti ?

Post by carmen_miha » 03 Aug 2005, 15:08

Speta pentru care va solicit putin atentia e povestea unei prietene ( stiu toti vezi zice ca sunt eu..dar asta e textul standard!)...ma rog...

Prietena mea a avut un prieten , cam un an de zile, pe parcursul acestei perioade ei locuind mai mult impreuna, acasa la ea, dar...se intelegeau perfect si se iubeau enorm, ea a facut un credit ca sa-si poata cumpara o masina, etc.
Toate bune pana in ziua in care el s-a hotarat sa isi schimbe locul de munca, ce nu mai "raspundea exigenelor sale personale", moment in care a aparut posibilitatea mutarii din localitate.
Dupa discutii complicate, s-a hotarat sa plece se parea deja ca se vor desparti ...dar nu inainte de pleca cu banii rezultati din creditul, evident pe numele ei!
Bineinteles ca ea s-a oprit ata la politie , imediat cum a observat..dar aici un istet de politist a trimis-o la instanta, ca vezi doamne e furt "intre soti" 210 C Pen. Asta da ...dar cercetare......? inregistrare plangere....? nimic.....?
Ei bine nu!
Acum vin eu sa va intreb..cum o putem ajuta...chiar trebuie sa se impace cu ideea?chiar nu exista o soluti...si zic una viabila..
El e un tip uns cu toate alifiile, dovezi nu prea exista si... situatia e chiar dificila si extrem de dureroasa!

dinubocos

Post by dinubocos » 03 Aug 2005, 15:13

Pai daca nu erau casatoriti nu are cum sa fie furt intre soti.
Sa faca o plangere si sa o inregistreze la institutia competenta conform Cpp. Vor trebui sa o solutioneze intr-un fel.

wittmann

Post by wittmann » 03 Aug 2005, 15:24

Nu erau soti, dar locuiau impreuna... deci tot la 210 CP ajungem.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 03 Aug 2005, 15:33

trebuie sa introduca plangere la instanta de judecata - art 279, alin1, lit a Cpp.

carmen_miha

Post by carmen_miha » 03 Aug 2005, 15:41

ok ok, dar...ce sanse are, avand in vedere ca nu poate dovedi cu probe furtul.
EL a recunsocut intr-o convorbire telefonica initial ca i-a luat, dar de atunci neaga cu vehementa! :?

wittmann

Post by wittmann » 03 Aug 2005, 17:09

Cand spuneam mai de mult ca introducerea plangerii direct la instanta este neconstitutionala, spuneati ca zic prostii....

ADR

Post by ADR » 05 Aug 2005, 00:19

1. cam de cati bani era vorba ?
2. sa introduca odata o plangere prealabila ca pierde termenul de 60 de zile
3. prietena ta tinea banii luati credit in casa? bani lichizi?

ma cam pune pe ganduri speta asta mi se pare cam o razbunare feminina dusa prea la extrem

daca e adevarat trebuie sa gaseasca urma banilor ca doar nu sta cu ei sub perna? vezi daca si-a luat ceva mai scump sau daca si-ia pus in cont la vreo banca.

daca nu recunoaste tot degeaba si pana la urma prietena ta trebuie sa faca probatoriul asa ca o sfatuiesc sa ceara sfatul unui avocat

carmen_miha

Post by carmen_miha » 06 Aug 2005, 11:08

1) e vorba de vreo 77 de milioane.
2) plangerea o introduce asadar la instanta?..si nu la politie, unde nici nu i-au primit-o oricum!
3) banii erau in casa, lichizi desigur, abia adusi de la banca in asteptarea unui targ de la sf sapt...trebuia sa fie achizitionata o masina!

m-am gandit si eu la asta..razbuna...dar..trebuie sa vezi cu ochii tai sa intelegi!
Urma banilor zici?....smecherul s-a mutat din localitate cu slujba cu tot..tocmai la bucuresti! :)))

ADR

Post by ADR » 06 Aug 2005, 16:49

sa depuna plangereasi sa adune martori care sa stie despre asta
ai zis ca a recunoscut intr-o convorbire telefonica ?

poate mai era altcineva acolo care stia ce se intamplase si care a auzit

e cam greu de dovedit dar macar incearca

sansiro

Post by sansiro » 18 Aug 2005, 15:43

martori clar.
Sa depuna ca l-au vazut cand i-a luat sau au auzit convorbirea telefonica. Sa se afle si ce imbunatatiri si alte avantaje materiale are respectivul de cand a plecat "fara bani". Cum le justifica, si ce probe are.Eu zic ca se poate.
Cu privire la neconstitutionalitatea trimiterii plangerii direct la instanta, ma abtin. In alte tari, avocatul angajat de parte face o adevarata munca de politist pentru strangerea probrlor. Mai ales ca numai infractiunile grave sunt urmarite din oficiu. Daca organul de urmarire nu isi face bine treaba, poate victima infractiunii sa ceara despagubiri pentru ca i s-a ingradit dreptul de liber acces la justitie? Nu prea cred.
rationamentul e acelasi

dricaru

Post by dricaru » 18 Aug 2005, 17:49

210 Cp
Sanse de condamnare...practic nule.

Post Reply