off shore

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
croc

off shore

Post by croc » 03 Aug 2005, 09:49

ma poate indruma cineva la o adresa unde pot citi despre companiile off shore?

multumesc

nicuvar

Post by nicuvar » 03 Aug 2005, 12:18

Eu prin 1994 am intermediat infiintarea unor firme mixte formate din persoana juridica straina - firma off shore (cele mai multe din Insulele Virgine Britanice) si un asociat roman. In tara regimul juridic al firmei era ca si pentru orice persoana straina. La cateva firme am fost desemnat, prin procura, mandatar pentru a putea semna in tara actele pentru firma respectiva.
La aceste firme, unde am fost eu mandatar, obligatia era sa detina un sediu declarat in tara respectiva (putea sa fie si inchiriat), sa deschida un cont la o banca din tara unde sa verse capitalul social (nu era limitat la o suma minima - cele mai multe aveau un capital de 1 dolar), puteau deschide conturi in orice tara, nu plateau impozit pe profit, insa in fiecare an platea o taxa de autorizare, care varia intre 500 - 1000 USD.
Daca te ajuta ... mai multe nu mai tin minte.

norocel

Post by norocel » 03 Aug 2005, 13:30

Despre companiile astea nu stiu decat ca ...te ajuta sa scapi de impozite :grin: , motiv pentru care trezesc suspiciuni.
Cred ca nu au un regim general de reglementare si ca regimul juridic difera in functie de locul unde sunt infiintate.

nicuvar

Post by nicuvar » 03 Aug 2005, 13:50

Croc, daca te mai ajuta cu ceva, am un statut al unei societati de acest fel tradus in limba romana, cu tot ce tine de functionarea ei, procura de vreo trei pagini pe numele meu, tradusa in limba romana...

nicuvar

Post by nicuvar » 03 Aug 2005, 15:27

Ce bine ar fi. Datele pe care le am eu sunt destul de vechi. Si daca ma si rugai sa le introduc, mi-ar fi luat ceva timp.
Oricum, daca e musai, o fac.
Poate m-a salvat norocel, azi am trei meciuri: joaca toate echipele mele preferate, Clujul, Steaua si Poli Timisoara - toate meciuri unul si unul.
Dupa miezul noptii, sunt disponibil. :lol: :lol:

dinubocos

Post by dinubocos » 03 Aug 2005, 16:03

In magazinul de presa din Gara de Nord am vazut o carticica care se numea "Companiile off shore" sau apropiat. Nu stiu ce continea dar poate daca o mai gasesti te ajuta.

Post Reply