ma poate indruma cineva la o adresa unde pot citi despre companiile off shore?
multumesc
off shore
Eu prin 1994 am intermediat infiintarea unor firme mixte formate din persoana juridica straina - firma off shore (cele mai multe din Insulele Virgine Britanice) si un asociat roman. In tara regimul juridic al firmei era ca si pentru orice persoana straina. La cateva firme am fost desemnat, prin procura, mandatar pentru a putea semna in tara actele pentru firma respectiva.
La aceste firme, unde am fost eu mandatar, obligatia era sa detina un sediu declarat in tara respectiva (putea sa fie si inchiriat), sa deschida un cont la o banca din tara unde sa verse capitalul social (nu era limitat la o suma minima - cele mai multe aveau un capital de 1 dolar), puteau deschide conturi in orice tara, nu plateau impozit pe profit, insa in fiecare an platea o taxa de autorizare, care varia intre 500 - 1000 USD.
Daca te ajuta ... mai multe nu mai tin minte.
La aceste firme, unde am fost eu mandatar, obligatia era sa detina un sediu declarat in tara respectiva (putea sa fie si inchiriat), sa deschida un cont la o banca din tara unde sa verse capitalul social (nu era limitat la o suma minima - cele mai multe aveau un capital de 1 dolar), puteau deschide conturi in orice tara, nu plateau impozit pe profit, insa in fiecare an platea o taxa de autorizare, care varia intre 500 - 1000 USD.
Daca te ajuta ... mai multe nu mai tin minte.
Ce bine ar fi. Datele pe care le am eu sunt destul de vechi. Si daca ma si rugai sa le introduc, mi-ar fi luat ceva timp.
Oricum, daca e musai, o fac.
Poate m-a salvat norocel, azi am trei meciuri: joaca toate echipele mele preferate, Clujul, Steaua si Poli Timisoara - toate meciuri unul si unul.
Dupa miezul noptii, sunt disponibil.

Oricum, daca e musai, o fac.
Poate m-a salvat norocel, azi am trei meciuri: joaca toate echipele mele preferate, Clujul, Steaua si Poli Timisoara - toate meciuri unul si unul.
Dupa miezul noptii, sunt disponibil.