Investire cu formula executorie - ce fac cu ea?

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
tantza

Investire cu formula executorie - ce fac cu ea?

Post by tantza » 27 Jul 2005, 11:22

Dupa ce am primit incheierea de la instanta prin care mi s-a admis cererea de investire cu formula executorie merg direct la executor?

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 27 Jul 2005, 12:03

La executor duci sentinta investita cu formula executorie (timbre,stampila instantei si stampila - formular nnNoi,presedinteleRomaniei...nn,nu trebuie sa duci incheierea.

wav

Post by wav » 27 Jul 2005, 12:49

nici nu stiu ce cauta incheierea aia la tine.
Ce-ti cere executorul este hotararea frumos stmpilata si timbrata, atat.

tantza

Post by tantza » 27 Jul 2005, 12:50

AllyMcBeal wrote:La executor duci sentinta investita cu formula executorie (timbre,stampila instantei si stampila - formular nnNoi,presedinteleRomaniei...nn,nu trebuie sa duci incheierea.

incheierea mi-a fost comunicata de instanta
deci trebuie sa astept sentinta care ma gandesc ca mi se va comunica dupa expirarea termenului de recurs. merci

sofia

Post by sofia » 27 Jul 2005, 12:54

Tu ce incheiere ai primit daca sentinta nici nu ti-a fost comunicata?
Ce ai investit?

nicuvar

Post by nicuvar » 27 Jul 2005, 13:13

Investirea cu formula executorie nu se face pentru o sentinta definitiva si irevocabila? Despre ce recurs e vorba?

tantza

Post by tantza » 27 Jul 2005, 14:01

Sofia wrote:Tu ce incheiere ai primit daca sentinta nici nu ti-a fost comunicata?
Ce ai investit?
eu am solicitat investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin, am primit o incheiere prin care mi s-a admis cererea de investire, cu drept de recurs in 15 zile si am vrut sa stiu daca merg direct la executor cu acesta incheiere sau trebuie sa mai primesc ceva de la instanta?

norocel

Post by norocel » 27 Jul 2005, 14:28

Mergi la executor cu cererea de executare, incheierea de incuviintare a investirii, taxele, biletul la ordin.
Executorul va cere incuviintarea executarii silite si va trece la executarea silita a debitorului.
Cum ai pus problema initial s-a inteles ca ai cerut investirea unei sentinte si ti s-a comunicat incheierea de investire inainte de sentinta.

kko

Post by kko » 27 Jul 2005, 19:44

Mai inainte de toate, te duci cu incheierea si cu BO in original la instanta ca sa-ti aplice, efectiv, pe BO formula de investire ...Noi Presedintele Romanie... etc(art.269 c.pr.civ)
Abia dupa aceea faci o cerere de executare silita la care anexezi BO investit cu f.ex si mergi cu ea la executor.

tantza

Post by tantza » 28 Jul 2005, 11:13

KKO wrote:Mai inainte de toate, te duci cu incheierea si cu BO in original la instanta ca sa-ti aplice, efectiv, pe BO formula de investire ...Noi Presedintele Romanie... etc(art.269 c.pr.civ)
Abia dupa aceea faci o cerere de executare silita la care anexezi BO investit cu f.ex si mergi cu ea la executor.
oare daca am primit incheierea prin posta, nu o sa primesc si biletul investit si sa nu ma mai deplasez fiindca instanta este in alta localitate?

lauraC

Post by lauraC » 28 Jul 2005, 11:53

Din cate stiu eu, nu. Trebuie sa mergi la instanta cu delegatie de serviciu. Unele instante solicita si o cerere de ridicare a instrumentului investit cu formula executorie. Taxele de timbru sunt 3,7 + 9,1 RON. Se platesc la Primaria din localitatea unde se afla executorul competent. Se pot plati si prin OP ca sa nu te mai deplasezi.

Post Reply