Promisiune de vanzare

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
doyle

Promisiune de vanzare

Post by doyle » 22 Jul 2005, 11:08

Va rog sa-mi spuneti daca in cazul existentei unei "promisiuni de vanzare " pt un apartament -notata in Cartea funciara-exista un termen de valabilitate-validitate ;
mai precis : daca la data prevazuta pt vanzarea - cumpararea apartamentului aceasta nu are loc (pe baza unei intelegeri verbale-la cererea vanzatorului , data se amana).

Multumesc,Doyle.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 22 Jul 2005, 12:53

Cred ca este nnvalabilannpromisiunea in termenul general de prescriptie de 3 ani,incepand de la data consemnata ca fiind cea a vanzarii efective.Adica cumparatorul poate cere instantei obligarea vanzatorului la incheierea contractului/darea unei hotarari care sa tina loc de contract autentic doar in termenul de 3 ani.
In tot acest timp ramane si notarea in CF,care nu se poate sterge decat prin hot.jud. sau la cererea celui in favoarea caruia s-a facut notarea.

norocel

Post by norocel » 22 Jul 2005, 13:09

Potrivit prevederilor art. 42 din Legea nr. 7/1996, "Inscrierea intentiei de a instraina sau de a ipoteca isi pierde efectul prin trecerea unui termen de doua luni de la data inregistrarii cererii."
Banuiesc ca la asta se referea intrebarea.

doyle

Post by doyle » 22 Jul 2005, 14:17

Merci ; Norocel cred ca e asa cum zici dar ce inseamna asta ? :
1.Ca orice notare in cartea funciara referitor la o promisiune nu are valabilitate decat maxim 2 luni ?
2.Pt prelungirea valabilitatii trebuie facuta o alta "Promisiune de vanzare" si tot asa din 2 in 2 luni (in cazul in care intelegerea dintre parti e pe o perioada mai mare) ?
Cum se poate asigura cumparatorul ca detine o "Promisiune" valida in fata unei eventuale contestatii.

ainsof

Post by ainsof » 22 Jul 2005, 17:52

Inseamna ca daca nu s-a reinoit inscrierea, nu mai este opozabila tertilor.

doyle

Post by doyle » 22 Jul 2005, 20:36

Am inteles , multumesc .

cmosuti

Post by cmosuti » 23 Jul 2005, 11:30

Cred ca ar fi bine ca in prealabilul vinzarii sa se incheie un antecontract de vinzare cumparare care sa fie notat in Cartea Funciara.

norocel

Post by norocel » 23 Jul 2005, 11:38

Prin Legea nr. 214/2005 s-a prevazut in mod expres dreptul de a te adresa instantei pentru a obtine o hotarea judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare in cazul promisiunii de v-c nerespectate.

Post Reply