Sentinta arbitrala
Sentinta arbitrala
Prin sentinta arbitrala pronuntata in data de 17 mai 2005, Tribunalul arbitral a obligat o societate comerciala ( S.R.L.) sa plateasca reclamantei contravaloarea facturilor neachitate. Daca societatea respectiva este insolventa, dar nu s-a cerut lichidarea judiciara, cum se pot recupera sumele datorate? Care este termenul in care se poate cere executarea silita?
termenul in care se poate cere executarea silita este cel de drept comun (3 ani).
Daca debitoarea se afla in stare de insolventa (ma indoiesc ca formularea "este insolventa" ar fi corecta in limba romana insa nu e treaba mea) si nici nu are bunuri care sa poata fi executate silit, cu conditia ca debitorul sa indeplineasca si celelalte conditii prevazute de legea 64 (valoarea creantei, etc.) atunci singura solutie este deschiderea procedurii falimentului
Daca debitoarea se afla in stare de insolventa (ma indoiesc ca formularea "este insolventa" ar fi corecta in limba romana insa nu e treaba mea) si nici nu are bunuri care sa poata fi executate silit, cu conditia ca debitorul sa indeplineasca si celelalte conditii prevazute de legea 64 (valoarea creantei, etc.) atunci singura solutie este deschiderea procedurii falimentului
conform art. 42 din L 64/95 rep - "De la data deschiderii procedurii se suspenda toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale."
prin urmare, daca s-a deschis procedura pe L 64/95, atunci suspendarea mentionata mai sus opereaza ex lege si, in vederea recuperarii debitelor, trebuie facuta declaratie de creanta in termenele si formele specificate in legea aratata
prin urmare, daca s-a deschis procedura pe L 64/95, atunci suspendarea mentionata mai sus opereaza ex lege si, in vederea recuperarii debitelor, trebuie facuta declaratie de creanta in termenele si formele specificate in legea aratata
Daca a obtinut un certificat constatator de la ORC, acolo poate scrie, la starea firmei, ca este in insolventa potrivit Legii nr. 64/1995. Deci s-ar fi deschis procedura de lichidare si faliment.
Puteti face cerere de creanta sau, daca nu ati fost notificati, puteti face chiar cerere principala de lichidare (daca aveti creanta mai mare de 3000 euro) care se va conexa la dosarul deja existent.
Puteti face cerere de creanta sau, daca nu ati fost notificati, puteti face chiar cerere principala de lichidare (daca aveti creanta mai mare de 3000 euro) care se va conexa la dosarul deja existent.
ildi,
tot nu ne-ai lamurit: s-a deschis nau ba minunata procedura?
daca da, faci ce ti-am zis eu;
da nu, poti cere tu deschiderea procedurii, doar daca te incadrezi in conditiile legii 64/95, rep - in cazul in care nu te incadrezi, il executi silit; daca nu are bunuri=. pv de incetare a executarii si il treci pe cheltuieli, daca creditorul este pj; daca e pf = ghinion
tot nu ne-ai lamurit: s-a deschis nau ba minunata procedura?
daca da, faci ce ti-am zis eu;
da nu, poti cere tu deschiderea procedurii, doar daca te incadrezi in conditiile legii 64/95, rep - in cazul in care nu te incadrezi, il executi silit; daca nu are bunuri=. pv de incetare a executarii si il treci pe cheltuieli, daca creditorul este pj; daca e pf = ghinion
Procedura a fost ceruta de catre Administratia Finantelor, societatea are multiple datorii, conturile bancare sunt blocate, bunuri nu are, cel putin asa sustine administratorul, probabil se va cere si raspunderea administratorului conform art. 124 din Legea nr.64/1995.
Am inteles ce am de facut, multumesc mult pentru bunavointa voastra!
Am inteles ce am de facut, multumesc mult pentru bunavointa voastra!