Va rog sa ma ajutati

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
kinky

Va rog sa ma ajutati

Post by kinky » 16 Jul 2005, 13:18

Am si eu o problema . Pot sa fac o legalizare de acte pentru facultate fara sa platesc taxe daca nu am nici un venit? Daca exista aceasta posibilitate imi puteti da un articol sau o metoda pentru a putea confrunta notarul? Exista un model de cerere pentru nngratuitatenn? Va rog mult de tot sa ma ajutati

Va multumesc mult

excalibur

Post by excalibur » 16 Jul 2005, 13:25

Pentru onorariul notarului, nu cred ca exista prevederi legale privind scutirea la plata.

kinky

Post by kinky » 16 Jul 2005, 14:07

Poti sa ma lamuresti mai mult? Pot sa beneficiez sau sa lagalizez aceste acte fara sa platesc- daca nu am nici un venit?

sofia

Post by sofia » 16 Jul 2005, 16:57

Cred ca nu poti dar cred ca este posibil sa duci actele originale la facultate si sa ti legalizeze consilierul juridic al respetivei institutii.
Nu stiu daca vei reusi, dar cel putin incearca.

kinky

Post by kinky » 16 Jul 2005, 17:12

Facultatea e privata si nu ma poate ajuta. M-au trimis la notar dar taxele sunt un pic cam exagerate . Chiar nu stiu ce sa fac :( si unde sa apelez . Sunt din provincie :roll:
Stiu pe cineva care a declarat ca nu are venit si s-a facut gratuit, dar in alt oras :(

sofia

Post by sofia » 16 Jul 2005, 17:16

Daca facultatea este privata inseamna ca o sa platesti taxe.
Asta inseamna ca ai venituri, nu?

kinky

Post by kinky » 16 Jul 2005, 17:23

Da, din pensia lui tata in caz ca nu reusesc la ASE . Totusi preturile de la notar nu se compara cu taxa .Din pacate, nu inot in banuti sa pot plati orice. E stigator la cer ,daca incerc sa fac o facultate patriculara, in caz ca nu reusesc la stat, sa incep sa platesc tot. E absurd :-(

sofia

Post by sofia » 16 Jul 2005, 17:40

Eu stiu ca taxele de legalizare sunt foarte mici, chiar nesemnificative, in comparatie cu taxele care se platesc pentru cursurile la o facultate particulara.

kinky

Post by kinky » 16 Jul 2005, 17:50

:( Nu cred ca are rost sa mai zic preturile care mi-au fost solicitate pentru o legalizare . Sa inteleg ca nu ma nici o sansa si nu pot sa gasesc o modalitate de a putea legaliza gratuit . E o conceptie destul de deplasata , daca termini liceul si incerci sa faci o facultate, eu ca elev sa am veniturii :( Am crezut ca pot primi ajutor sau un raspuns clar nu sa fiu intrebata, de ce pot face o faculate particulara dar nu pot plati notarul.
Am crezut ca se poate si asta am vrut sa stiu . Nu sunt nici avocat nici notar sa cunosc legea .

kinky

Post by kinky » 16 Jul 2005, 17:55

:( Nu cred ca are rost sa mai zic preturile care mi-au fost solicitate pentru o legalizare . Sa inteleg ca nu ma nici o sansa si nu pot sa gasesc o modalitate de a putea legaliza gratuit . E o conceptie destul de deplasata , daca termini liceul si incerci sa faci o facultate, eu ca elev sa am veniturii :( Am crezut ca pot primi ajutor sau un raspuns clar nu sa fiu intrebata, de ce pot face o faculate particulara dar nu pot plati notarul.
Am crezut ca se poate si asta am vrut sa stiu . Nu sunt nici avocat nici notar sa cunosc legea .

Blusie

Post by Blusie » 16 Jul 2005, 18:49

Kinky,

Spune-mi te rog cat si pentru ce ti s-a cerut?

Pun pariu ca nu costa mai mult decat taxa de inscriere la facultate, fie ea publica sau privata.

kinky

Post by kinky » 16 Jul 2005, 19:14

Am vrut sa legalizez certificatul de nastere in 2 exemplare si a cerut 270 000 , foia matricola 2 exemplare 300 000 , adeverinta ca am promovat bacul in 2 exemplare 230 000 . Pentru mine e mult cat cere .

kinky

Post by kinky » 16 Jul 2005, 19:17

taxa la facultate pot sa o platesc si peste o luna jumate chiar 2 , am timp sa strang bani

Blusie

Post by Blusie » 16 Jul 2005, 19:19

Kinky,

Ia mai incearca si alt notariat ca totusi sunt cam umflate preturile astea spuse de tine.

Apropo, in ce oras?

kinky

Post by kinky » 16 Jul 2005, 20:16

Sunt din Iasi..........asta ziceam si eu ca sunt mari . Restul colegilor au spus ca eu am gasit cu pretul cel mai mic , la alte cabinete cica le-au cerut mai mult. Nu e afisat nici un pret intr-un cabinet notarial. Pe net am incercat sa gasesc ceva dar nu am reusit

Post Reply