Pe ce criterii se acorda termenele?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
nicuvar

Pe ce criterii se acorda termenele?

Post by nicuvar » 09 Jul 2005, 10:43

In 30 mai am depus o cerere de chemare in judecata pentru obligatia de a face si am cerut si daune interese de 98 milioane. In data de 7 iunie am primit citatia cu termen pentru 28 iunie.
In 6 iunie am depus un recurs in materie comerciala, pentru suma de 20 milioane. Stiam ca probabil nu se va acorda termen pana la sfarsitul lui iunie, inainte de vacanta judecatoreasca, dar am crezut ca pana azi voi primi citatia si voi afla termenul. Nu am primit-o.
Am dat si sumele pentru ca as vrea sa stiu daca are importanta valoarea, natura cauzei - comercial, civil, penal, etc., sau volumul de lucru al instantelor, sau complexitatea cauzei, sau altceva.
Credeam ca fiind o cauza in materie comerciala ar trebui sa se desfasoare cu celeritate.

wittmann

Post by wittmann » 09 Jul 2005, 14:39

Cauzele comerciale nu sunt cauze urgente, cu exceptia somatiilor de plata, iar termenele se acorda dupa cum "vrea muschii lor".

nicuvar

Post by nicuvar » 09 Jul 2005, 15:24

Aha ... :? Am inteles ! Un fel de Bamboocha ...
Cat despre celeritate ... cauza comerciala e din 2003. Am rabdare. Nu mai e somatie ... A fost notificare.

sebi77

Post by sebi77 » 09 Jul 2005, 15:40

Eu am o solicitare pe Legea 544/2001 si desi in lege spune ca se judeca in procedura de urgenta.... pana acum din aprilie mi s-a dat termen 13 septembrie (am mai avut 2 termene, unu am cerut amanare eu si unu s-a judecat in sensul ca s-a trimis raspunsul la intampinare, deci nimic)... Probabil ca o sa primesc informatiile solicitate la anu pe vremea asta cand nu o sa-mi mai trebuiasca...

wittmann

Post by wittmann » 09 Jul 2005, 17:07

Macar de-ar fi asa... S-ar putea sa nu le primesti deloc.

Post Reply