asigurare venit minori ramasi in romania

Familiei
Post Reply
viky56

asigurare venit minori ramasi in romania

Post by viky56 » 03 Jul 2005, 14:27

dragii mei murim cu legile existente in mana, nu exista nimic schimbat si reglementat in codul familiei si civil cu privire la protectia din punct de vedere material al minorilor ramasi in romania .
unul din parinti ca sa nu zic amandoi pleaca si uita ca mai are copii de crescut. trebuie sa faceti ceva cei care puteti , strigati daca nu se mai poate in liniste sa se faca ceva din punctul asta de vedere ptr copii romaniei, sa nu se mai dea drumul in strainatate fara a se incheia o asigurare ptr minori pe care sa o incaseze cel in grija caruia este minorul, mama, tata, bunici,prieteni si chiar stat.
faceti ceva voi care puteti.

PERSEFONA

Post by PERSEFONA » 19 Jul 2005, 13:33

Exista cateva cai legale prin care poate fi determinat unul dintre parinti sau ambii sa actioneze in sprijinul copilului... poate fi facuta plangere penala pentru abandon de familie, se poate ajunge la decaderea din drepturile parintesti...etc. Din experienta stiu ca citarea la organele de urmarire penala pentru abandon de familie poate face minuni atunci cand i se transmite "stirea"parintelui de catre rudele cu care tine legatura. Pentru a obtine dreptul de munca in strainatate este necesar si cazierul, si din cate am observat parintele neglijent poate fi "santajat" sa isi indeplineasca datoriile legale. Asta e valabil bine inteles pentru cazul cand a fost incredintat copilul cuiva prin hotarare judecatoreasca.

Crode

Post by Crode » 23 Sep 2005, 17:45

Cred ca mai exista si unele cai mai putin oficiale. Din experienta stiu ca Autoritatile Tutelare din West, mai ales cele din tarile cu populatie de origine germanica, ajuta mult (adresa o obtii de la ambasada sau internet). Astfel ca daca primesc vre-o scrisoare cum ca copilul "e grav bolnav" (si bineinteles ca nu primeste intretinere) sunt aproape sigur ca o sa instinteze parintele si ca cel putin o sa primesti adresa parintelui, daca nu mai mult. Nu uitati certificatul de nastere al copilului tradus si legalizat, protectia datelor are mare putere in astfel de tari.
Poate obtii chiar mai mult, caci astia te iau la discutii psihologice si te umplu de prospecte despre datoriile parintilor de ajungi sa te simti penibil, si mai au si avocatii lor.
Chiar daca pare exagerat, se poate face o plangere la politia din tara respectiva (mergi acolo), ei sunt obligati sa trimita totul la Procuratura (chiar nimicuri gen m-a scuipat in fata si mi-a dat o palma, etc.) si la serviciul de prelungire a vizelor. Asta o stiu tot din experienta (placuta). Cred ca si asta poate face minuni mai ales daca parintele primeste ceva de la Procuratura.
Daca ai adresa parintelui si Autoritatile Tutelare nu vor sa faca mai mult tot mai exista cai ... neoficiale. Contactati un avocat din acea tara (prin Internet la avocat.de = anwalt.de, etc.). La astfel de procese plateste cel care pierde. Se face plata mereu dupa ce se termina procesul (sigur). Si avocatii au tot interesul sa ... mai castige un proces. Si mai ales obtii totul de la parinte: adresa, adeverinta de salariu, etc. Este insa probabil sa plateasca pensie alimentara dupa legile tarii respective, nu se poate hotara altceva.
Sau si mai bine, daca faci o vizita in tara respectiva si depui plangeri si la politie si la Autoritatea tutelara, mergi si la avocat, etc. se pot face minuni.
Cred insa ca daca e un parinte "versat" si trecut prin procese ajunge sa se complice treaba prea mult ca sa poti sa mai faci fata locuind in Romania.
E de plans ca trabuie sa ajungi aici pentru pensia unui copil, si mai ales ca toata aceasta "globarizare" a lumii nu merge dacat acolo unde se castiga bani. Restul ramane ca acum 100 de ani.
Oricum, daca reuseste cineva prin aceste metode, informati neaparat oamenii din acest forum. Sunt prea multe cazuri extreme care nu primesc nici un sfat practic.
Numai bine

viky56

Post by viky56 » 23 Sep 2005, 18:51

asa este ai dreptate .Eu am inca taria sa lupt poate voi demonstra ceva si societatii noastre mai ales guvernantilor.
Am dosare pe rol de abandon familial,de pensie de intretinere, de comisie rogatorie,de pensie intretinere in tara respectiva.
Astept sa vad ce iese ,sper sa nu se ia o hotarare de 70RON procent de 25% la venitul minim din romania.
Va tin la curent este unul din cazurile din Romania ,mai sunt zeci de mii de asfel de cazuri inca nerezolvate.Sper ca impreuna vom razbi prin jungla legislativa
multumesc oricum

Post Reply