ultimele noutati? -admiterea 2005 baroul bucuresti

Discutii privind profesia de Avocat. Organizare. Fiscalitate.
Post Reply
acciduta

ultimele noutati? -admiterea 2005 baroul bucuresti

Post by acciduta » 01 Jul 2005, 14:32

In toamna as vrea sa ma inscriu la examenul de admitere in baroul Bucuresti; pentru ca nu sunt la curent, va rog sa ma ajutati cu bibliografia, subiectele din anii anteriori, taxele de inscriere si de dupa inscriere(am auzit ca se plateste o taxa de 20 de milioane dupa inscrierea in barou), precum si alte informatii utile si practice, ca de exemplu procentul de promovabilitate, exigenta, cat de greu e sa gasesti o societate avocatiala care sa ofere recomandarea principala de indrumare, cam ce castiguri are un stagiar, daca poate sa aiba si clientela proprie, ce presupune un examen de angajare intr-o astfel de societate (nu voi da niciodata pesches pentru intrarea in profesie, sunt consilier juridic,am venituri destul de bune in urma efortului personal si ma consider un profesionist). Mi-a trecut un zvon pe la ureche potrivit caruia rata de promovabilitate este extrem de scazuta si ca taxele, asigurarile sunt sufocante. Care este adevarul, dragi colegi?

acciduta

Post by acciduta » 01 Jul 2005, 22:50

heeelp:(

b_42_jim

Post by b_42_jim » 14 Jul 2005, 01:04

Probabil ai observat cata lume ti-a "raspuns", iar motivul este simplu: nu ai indeplinit primul criteriu al avocatului, anume acela de a cauta si obtine singura informatiile. Nimeni nu-ti toarna informatii ci trebuie sa le obtii singura.

Exista doua pagini de internet de referinta:

http://www.baroul-bucuresti.ro

http://www.unbr.ro

Le puteai gasi pe google, dar acum daca le-ai primit gratis viziteaza-le, citestele din scoarta-n scoarta, digera-le si vei obtine multe raspunsuri legate de bibliografie, tematica, taxe etc.

Singurul adevar pe care te poti baza este ca viata-i grea. Dar nu numai in avocatura, ci oriunde. Ramane ca tu sa descoperi unde este si frumosul existentei tale.

Succes!

Post Reply