raspundere personala l.64/95 art.137 d cu masuri asigurato

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
ena

raspundere personala l.64/95 art.137 d cu masuri asigurato

Post by ena » 28 Jun 2005, 21:33

Aduc in discutie un SRL cu 2 asociati (un asociat roman cu o,o3 pr. si alt asociat-administrator ,italian cu 99,97pr.aport) format dintr-un fost srl cu asociat unic italian care a transmis partile sociale.Intrucat srl in cauza nu s-a prezentat in instanta(reiese din piesele dosarului) si probabil nu au avut decat adresele ceor doi asociati dela Reg. Com., creditoarea prin admin.judic.a deschis actiunea impotriva celor 2 asociati,numindu-i in prima citatie pe amandoi administratori,desi in actul constitutiv doar italianul este administrator.(nedepunerea documentelor-bilanturilor)Asociatul roman nu a fost director, adm.,cenzor sau alta pers. din conducere, nici angajat;era nevoie de partea romana..Ce alte probe s-ar putea aduce in afara de invocarea exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive,pe motiv ca nu a indeplinit functia de administrator, ci a fost doar asociat,prezentand originalul certific.constatator dela Reg.Com.?A facut cerere chiar de aplicare de masuri asiguratorii pe averea asociatului ,fara sa-l intrebe nimic,desi si la dosar exista copia dela R.Com.Rog opinie.Ena. [/url]

featub

De ce iti faci probleme?

Post by featub » 12 Jul 2005, 14:04

Eu zic ca se rezolva pe exceptie. E situatia prea evidenta, ca sa ajungi sa te judeci pe fond. Daca respinge exceptia e chiar ciudat. :lol:

Situatia mea e mai complicata. Uita-te, te rog, pe msg "cine are o parere?" si spune-mi ce crezi, pentru ca eu nu scap asa usor! :(

kko

Post by kko » 12 Jul 2005, 14:52

Cum adica creditoarea prin administratorul judiciar a solicitat antrenarea raspunderii ??? Pe ce baza ?? Creditoarea a timbrat actiunea ?
S-a definitivat tabelul de creante ??? Prejudiciul este cert ???

La o prima impresie :
1) Exceptia de netimbrare.
2) Exceptia lipsei calitatii administratorului judiciar de reprezentant al creditoarei
3)Exceptia lipsei calitatii procesual pasive
4) Exceptia de prematuritate

......
5)Iar pentru derutare , exceptia lipsei procedurii prealabile instituite de art.720 indice 1 din C.pr civ si, in functie de valoarea pretentiilor, de ce nu, exceptia de necompetenta materiala....

ena

raspunderea personala legea 64/1995

Post by ena » 14 Jul 2005, 11:07

Multumesc pentru interventie, KKO.
Acum parca as fi intr-o loja mai confortabila, pentru ca,probabil,va trebui sa scuz atitudinea de nestiinta a creditoarei(la ei asa ar fi figurat asociatul ca administrator).Judecarea cauzei s-a amanat,s-a certut verificarea atenta,citarea celuilat asociat-administrator din strainatate,instanta intreband in mirare:Cum? S-a cerut pe 137?
Administratorul judiciar nu putea fi parte activa, cred ca a fost citat doar si a ,,raportat ,, ca a cerut primariilor de sector identificarea averii personale a paratului.La dosar erau actele -calitatea fiecaruia
Probabil cunoasteti, ieri am citit pe avocatnet despre modificarea legii in cauza, a se vedea cum au detaliat controversatul pct.d 137...prezumtie relativa......Am citit f. mult, literatura de specialitate exista si in casa..Din toata ceata ce ne-a inconjurat, acolo unde nu este adevar trebuie ripostat; daca nu eram acasa?. Ne trezeam cu masuri asiguratorii, acum mai trebuie SA FIM FERICITI daca ne admite ex. calit.pr.pasive.De ce nu se constata cine a semnat documente, vechi bilanturi, ras si plans... Ena.

rigid

Post by rigid » 27 Oct 2005, 12:16

KKO, esti pe langa rau de tot cu ultimele exceptii. Prin lege, rapunderea se poate cere ORICAND, procedura prealabila pe 720 indice 1 este o gluma, iar in privinta competentei asta e data prin text expres judecatorului sindic. Tu de unde te inspiri la un asemenea raspuns?

kko

Post by kko » 27 Oct 2005, 18:11

Din practica :grin:
Dupa ce vei deveni mai relaxat, poate o sa-ti mai spun si alte secrete :-P

rigid

Post by rigid » 15 Nov 2005, 23:55

Practica KKO? Imi mai spui si alte secrete? Cred ca practica ta in materie e un mare secret. :P
Eu am lucrat de 5 ani, de cand am terminat facultatea, exclusiv in falimente. Am lucrat la cele mai mari falimente din Romania si cu cele mai mari firme de lichidari. Am avut dosare la absolut toate instantele din Romania (tribunale, bineinteles) si am fost si la 5 seminarii si 2 conferinte in calitate de lector. Asa ca....mai subtire cu condenscendenta. Sfatul meu este sa nu mai dai sfaturi cand nu ai habar. Eu nu vorbesc din carti ci din practica. Numai ca tu nu vorbesti din nici una din astea. No offense!
P.S. Pe mine nu o sa ma vezi ca dau sfaturi despre succesiuni, registrul comertului sau arestarea preventiva. Cat despre falimente...daca vrei sa stii ceva, intrebi. Nu mai da sfaturi ca unii s-ar putea sa te asculte si sa-i coste.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests