cumparare teren obtinut prin donatie
cumparare teren obtinut prin donatie
Vreau sa cumpar un teren care a fost obtinut de catre actualul proprietar printr-un act de donatie. Donatia a fost facuta catre nepoata de frate a donatoarei. In actul de donatie se mentioneaza ca donatoarea nu are mostenitori rezervatari.
Acuma eu cumparand acel teren, la ce riscuri m-as expune?
Daca ar aparea un mostenitor care ar ataca donatia, eu as pierde terenul tinand cont ca l-am dobandit prin cumparare, sau cea care a primit donatia ar trebui sa-l despagubeasca?
Multumesc
Acuma eu cumparand acel teren, la ce riscuri m-as expune?
Daca ar aparea un mostenitor care ar ataca donatia, eu as pierde terenul tinand cont ca l-am dobandit prin cumparare, sau cea care a primit donatia ar trebui sa-l despagubeasca?
Multumesc
Reductiunea liberalitatilor excesive nu poate fi ceruta decat de mostenitorii rezervatari, de erezii acestora sau de cei care infatiseaza drepturile lor. - art. 848 Cod civil. Daca spui ca nu are mostenitori rezervatari nu are cine sa solicite reductiunea. si daca chiar ar exista, mostenitorul rezervatar nu poate urmari bunurile donate care se afla in mana tertilor subdobanditori.
ART. 836 Cod civil
Orice donatiuni prin acte intre vii facute de persoane ce n-au copii sau descendenti existenti in timpul facerii lor, oricare ar fi valoarea acestor donatiuni si sub orice titlu s-ar fi facut, fie chiar donatiunea mutuala sau remuneratorie, fie in fine donatiunea in favoarea maritagiului facuta sotilor de oricare alta persoana, afara de ascendentii lor, sunt revocate de drept, daca donatorul, in urma donatiunii, dobandeste un copil legitim, un postum, sau chiar cand a legitimat pe un copil natural, prin maritagiu subsecvent
Orice donatiuni prin acte intre vii facute de persoane ce n-au copii sau descendenti existenti in timpul facerii lor, oricare ar fi valoarea acestor donatiuni si sub orice titlu s-ar fi facut, fie chiar donatiunea mutuala sau remuneratorie, fie in fine donatiunea in favoarea maritagiului facuta sotilor de oricare alta persoana, afara de ascendentii lor, sunt revocate de drept, daca donatorul, in urma donatiunii, dobandeste un copil legitim, un postum, sau chiar cand a legitimat pe un copil natural, prin maritagiu subsecvent
La varsta asta, legea romana nu-i mai permite sa adopte vreun copil. Daca asta e problema stai linistit. Aia sa n-aiba probleme pe titlu, nu din punctul asta de vedere. Sa nu existe litigii sau sa fi garantat cu el, dar cu asta te vei lamuri cand ti se va scoate extrasul de carte funciara informativ. Asa s-ar putea ivi mii de probleme pe care nu le poti intui. Daca am spune tot ce se poate intampla...daca si cu parca...n-ar mai face nimeni nici un act. Sunt tot felul de situatii pe care nu le poti prevedea, asa ca du-te la un notar si dupa ce iti va scoate extrasul de cf informativ, poate te mai linistesti. Desi am vazut litigii care nu au fost notate in cartea funciara.
Hai ca nu o fi dracul chiar asa de negru si sa ti se intample tocmai tie. Acum iar am dat subiecte de discutie.
Nu ai probleme dar trebuie vazute actele de catre un notar. Iar asta cu survenienta de copil, era clara de la inceput ca donatoarea e in varsta si n-avea cum sa intervina un copil.
Hai ca nu o fi dracul chiar asa de negru si sa ti se intample tocmai tie. Acum iar am dat subiecte de discutie.
Nu ai probleme dar trebuie vazute actele de catre un notar. Iar asta cu survenienta de copil, era clara de la inceput ca donatoarea e in varsta si n-avea cum sa intervina un copil.