ajutor, mostenire pentru stat

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
Macii

ajutor, mostenire pentru stat

Post by Macii » 24 Jun 2005, 20:05

As vrea , va rog, sa ma sfatuiti unde sa caut informatii despre un unchi care e decedat din 1943, referitor la proprietatile pe care le-a detinut inainte de nationalizare... 8O
Eu am niste copii dupa schitele proprietatilor, din cate stiu nu mai are alti mostenitori..M-ar interesa un site...motor de cautare :oops:
Nu am gasit nicaieri certificatul de deces, desi este inmormantat in Bucuresti...
va rog sa nu ma trimiteti la arhive :) , ca stiu drumul pe de rost.
Multumesc anticipat

alrofa

Post by alrofa » 27 Jun 2005, 09:36

Pentru inceput intereseaza-te daca nu a fost deja dezbatuta succesiunea. Daca ai schite poate ai si niste nr. de CF si te poti interesa cine sunt proprietarii imobilelor si cum au dobandit dr. de proprietate. Apoi iti trebuie certificatul de deces pe care am inteles ca nu-l ai. In aceasta situatie poti merge la Arhiva Starii civile de la Primaria localitatii in care a decedat de unde vei solicita o adeverinta care sa ateste ca unchiul tau a decedat si ca a fost eliberat certificatul de deces. Ar fi bine sa stii data decesului sau macar anul. Apoi mergi la un notar si discuta cu acesta cum poti dezbate succesiunea. Daca nu mai are alti mostenitori poti sa aduci doi martori in fata notarului care sa decalre ca esti unicul mostenitor. Foarte important este sa fac dovada ca esti mostenitorul defunctului si sa stii care sunt bunurile din masa succesorala, sa le poti identifica. Succes!

Macii

mostenire pentru stat?

Post by Macii » 06 Jul 2005, 13:50

Multumesc, Alrofa, pentru sfaturi...o sa procedez ca atare. :kiss:

Post Reply