Reabilitare?
Reabilitare?
In anul 2004 ianuarie am condus un autoturism fiind in stare de ebrietate. In 2004 decembrie am primit pedeapsa de 6 luni cu suspendare. Ce trebuie sa fac pentru a ma reabilita, sau cat mai trebuie sa astept pentru asta.
In cazul tau se aplica prevederile art. 134 C.p. privind reabilitarea de drept, care are loc dupa expirarea unui termen de 3 ani de la data cand pedepsa se considera executata (pedeapsa de 6 luni se considera executata dupa expirarea termenului de incercare de 2 ani si 6 luni, evident daca nu ai mai savarsit o alta infractiune).
Ti-a scapat Sofia. Eu i-am spus omului ca mai are doi ani pentru ca din ce mi-a relatat el, 6 luni au trecut deja. totusi desi am aratat la debutul mesajului meu ca este vorba de o reabilitare de drept, este indicat sa faca si cerere la serviciul cazier prin care sa arate ca a intervenit reabilitarea de drept
pt. sofia. Iti trimit inca o data meu.sansiro wrote:trebuie sa mai astepti 2 ani pentru a interveni reabilitarea de drept. Totusi iti sugerez ca la implinirea termenului aratat, sa te adrepsezi cu o cerere celor de la cazier sa procedeze la radierea condamarii, dandu-le si o copie dupa hotararea ramasa definitiva.
Asteptare usoara.
Eu i-am spus omului ca mai are doi ani pentru ca din ce mi-a relatat el, 6 luni au trecut deja. totusi desi am aratat la debutul mesajului meu ca este vorba de o reabilitare de drept, este indicat sa faca si cerere la serviciul cazier prin care sa arate ca a intervenit reabilitarea de drept.