DEBIT TITLU EXECUTORU

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
CRETU DANIELA

DEBIT TITLU EXECUTORU

Post by CRETU DANIELA » 15 Feb 2020, 12:40

Buna ziua,
1. In legatura cu un debit restant, care este la executare silita din 15.09.2010, se aplica dobanzi doar dobanzi penalizatoare prevazute de OUG 13/2011, banca nu avea voie sa aplice dobanzi penalizatoare conform contractului.(vreau sa va intreb daca este corect asa).
2. Din 2016, debitul a fost cesionat la ProsperoKapital, acestia din urma au aplicat si ei dobanda dupa cesiune pana la 30.09.2010, conform OUG 13/2011. De la aceasta data, nu au mai aplicat dobanzi dupa cesiune. Totusi debitul restantant la cesionara este compus dintr-o anumita suma ( care reprezinta penalitati) nu stiu ce inseamna. Nu au vrut sa imi spuna ce reprezinta, la cate adrese am trimis imi spun doar cum au calculat dobanda legala ( dobanda dupa cesiune, am incercat sa aplic modul de calcul cf. Oug 13/2011, acesta se aplica la sodul principal restant, fara dobanzi si penalizari, nu iese suma care au calculat-o ei).
3. Daca acest debit este la executare silita, pana in luna octombrie, anul 2016, este corect sa se aplice dobanzi si dobanzi penalizatoare cf OUG 13/2011, iar din octombrie 2016 cf OUG 52/2016 nu mai au voie sa aplice dobanzi si dobanzi penalizatoare!
Va rog frumos sa imi spuneti daca este corect asa.
4. Daca in contractul dde credit nu este specificar, banca are voie sa aplice comison de retragere numerar la acordarea creditului, in conditiile in care in contractul de credit este specificat comision de acordare credit 0.
Multumesc frumos!

Post Reply