Universitate Europeana

Discutii filosofice pe teme actuale.
piorel

Universitate Europeana

Post by piorel » 31 Mar 2004, 03:37

L. nr.100/21-03-2003
LEGE privind infiintarea Universitatii Europene "Dragan" din Lugoj. :D
Dialog:

intre prof.univ.dr. X (cu doctoratul, respectiv titlul de profesor aranjate etc... nu mai preda nicaieri sau are nevoie de mai multi bani) si X. Nastase
X:- Doresc sa infiintez Universitatea EUROATLANTICA Baicoi.!
X. Nastase - Cu mine nu se aranjeaza 500 de mii de coco, nimic! Iesi afara! Te-astept maine, da? :D

murik

Post by murik » 14 Nov 2004, 14:23

M-am straduit, insa nu am prins ideea 8O

ilej

Post by ilej » 14 Nov 2004, 16:14

Pacat ca nu mai e geza pe aici :twisted: ar fi scos imediat un articol

innuenda

Post by innuenda » 14 Nov 2004, 20:21

ilej, omun, dupa cum a demonstrat in cele din urma, nu a fost capabil sa scoata mai mult decat ce scoate orice onanist din fata de la Opera. Parerea mea.
:lol:

wittmann

Post by wittmann » 14 Nov 2004, 20:26

Vai, Innuenda, ce expresii folosesti! :D :D :D :D :D
(Realizezi ca te tachinez, desigur)

ilej

Post by ilej » 14 Nov 2004, 22:12

haha. ca bine zici innuenda. oricum, felicitari pt atitudinea ta indiferenta(la asa ceva nu merita sa raspunzi cu altceva decat cu indiferenta) fata de mizeriile pe care le-a scris la adresa ta. sper sa nu mai dea pe aici.

innuenda

Post by innuenda » 15 Nov 2004, 01:07

wittmann, au mai renovat aia vreodata Potcoava de Aur sau a ramas tot o umbra a ceea ce ar fi putut fi? :lol: Oricum, imi amintesc de niste covrigi buni de la o simigerie de vizavi 8)
ilej, oricum, consider ca, dandu-si arama pe fata si pentru cei cativa care-l creditasera cu buna-credinta, nu a facut decat sa-mi serveasca un argument in plus la reactia initiala.

piorel

Post by piorel » 15 Nov 2004, 03:33

Ideea cu Universitatea era foarte simpla. Daca vrei sa infiintezi Universitatea Pro-ONU din Techirghiol (cum suna :lol:), o universtate la misto, logic, e foarte simplu. Se da o lege. Cine e parlamentul? A doua intrebare: cine e guvernul? A treia intrebare: ce legatura este intre guvern si parlament?

Distractie si amuzament aici pe avocatura.com, sa moara bibi (daca-mi permiteti :D)

teo

Post by teo » 15 Nov 2004, 09:43

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. 1. - Se infiinteaza Universitatea Europeana "Dragan" din Lugoj ca institutie de invatamant superior, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant, cu sediul in municipiul Lugoj, str. I. Huniade nr. 2, judetul Timis.

Art. 2. - Universitatea se infiinteaza cu urmatoarea facultate si specializare acreditate: Facultatea de Drept, specializarea drept, cu predare in limba romana.

Art. 3. - Dupa intrarea in vigoare a prezentei legi, in structura universitatii intra si facultatile, colegiile si specializarile, altele decat cea mentionata la art. 2, acreditate sau autorizate provizoriu prin hotarare a Guvernului, conform legii.

Art. 4. - Personalul didactic si nedidactic din institutia care a fost autorizata sa functioneze provizoriu se preia prin transfer in interesul serviciului la institutia nou-infiintata, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Art. 5. - (1) Universitatea infiintata dispune de patrimoniu propriu, prevazut in anexa care face parte integranta din prezenta lege.

(2) Patrimoniul prevazut in anexa este proprietatea universitatii prin efectul legii.

Art. 6. - Patrimoniul universitatii va ramane si va fi utilizat numai in cadrul sistemului national de invatamant. In cazul nerespectarii acestei prevederi, Ministerul Educatiei si Cercetarii va propune incetarea activitatii de invatamant si desfiintarea prin lege a universitatii.

Art. 7. - Cheltuielile privind functionarea universitatii se suporta din veniturile proprii dobandite in conditiile legii, precum si din alte surse legale.

Art. 8. - Pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice invatamantului superior, institutia prevazuta la art. 1 este special monitorizata pe o perioada de 3 ani, conform unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, care se aproba prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 24 februarie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

PRESEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VACAROIU

Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 4 martie 2003, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
VALER DORNEANU

nu uitati kn I C-tin Dragan este cel mai bogat om din Romania, si mai mult de cat atat, pro PSD.
In afara de asta cred kn e singurul bogat din tara care e implicat in activitati caritabile (cu adevarat caritabile)
Din profii care au predat si predau la U.E.D. Lugoj: L.POP, N. POPA, ABRAHAM, DOBRINOIU, CIOBANU, DELEANU, TURCU

piorel

Post by piorel » 15 Nov 2004, 10:25

Nu stiam ca omul asta e cel mai bogat din Romania. Iar Turcu e putin probabil sa predea la Lugoj pentru ca: are un program foarte incarcat in Cluj (fiind si judecator); starea lui de sanatate nu prea ii permite deplasari de genul asta. Cat despre Pop, a carui afinitate fata de PSD e notorie, nu pot sa spun decat ca preda in TOATA tara. :D

teo

Post by teo » 15 Nov 2004, 10:51

Lucrarea de Licenta am avut-o la Turcu. Acum nu stiu daca mai preda, dar eu am facut comercialul cu el. :wink:
parerea mea despre Pop (lasa^nd la o parte politica) e kn e un dascal bun.

mihai_ielciu

Post by mihai_ielciu » 15 Nov 2004, 11:06

stie cineva de ce a infiintat Constantin Dragan universitatea asta tocmai in Lgoj, care ( nu vreau sa icnesc pe nimeni ) nu e tocmai un centru mare universirtar ?.

teo

Post by teo » 15 Nov 2004, 11:39

Dragan este nascut in Lugoj
din cate stiu (mai mult ba^rfe) in 1992 a vrut initial in Dr.Tr. Severin, dar primarul de atunci nu i-a dat avizul
Lugojul se pare ca a fost a doua varianta Cert e ca in Lugoj este o piatzan cu numele lui, un cartier, are un trust media(televiziune, radio, ziar, editura)fundatia Europeana Dragan, o funadie caritabila administrata de Biserica Greco-Catolica
De ce nu a ales totusi Timisoara nu stiu. se mai zice ca a preferat totusi Lugojul din dorinta de a face ceva pt orasul natal.(pana la unire Lugojul a fost un putrnic centru cultural si de lupta pentru unire al romanilor din banat, supusi impreriului Austro-Ungar)

jus2001

Post by jus2001 » 15 Nov 2004, 12:19

Auziti stiti care e chestia: daca vrei sa faci activ. caritabile nu infiintezi facultati. Eu cred ca si aia e o sursa de smecherie, un fel de loc unde unii oameni mai slabi de inger termina o facultate. Bine zice un forumist - mare centru universitar si Lugoj ala.
I.C.DRAGAN e un smecher, unul care e casatorit cu fata lui Stanculescu si inainte a avut de nevasta o contesa f. bogata si mai batrana decat el. A facut afaceri cu comunistii, face in continuare afaceri cu comunistii si prin bunavointa lui a fost creat un loc unde d-alde Mischie o sa termine si ei o facultate. Mai bine facea un spital sau un azil de batrani pentru ca fac. de drept avem destule.
Dar bine spune Badea ala de la antena 1: traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul si, as adauga eu, de mananca toti nervii. Eu nu sunt radical, dar la cati copaci sunt (desi tot se taie din el) gasesc fara probleme un loc de spanzurat pentru toti cei care au furat numai si numai pentru ei si nu au facut nimic pentru omul de rand.

innuenda

Post by innuenda » 15 Nov 2004, 12:54

O sa aiba ei facultate europeana la Lugoj, cam cum avem noi italieni in Ferentari si De Niro si De Vito printre lautari. Nu contest initiativa, dar e prea mare pentru Lugoj si merge ca sosetele treisferturi in picioarele unei babe. Sa fim seriosi! Oamenii astia o privesc precum o afacere. Pai va dati seama cati euro o sa le bage in buzunare? De asta nu vor s-o duca la Timisoara sau Cluj sau Iasi sau Bucuresti, adica in centre universitare mari, cu traditie.
Pt. Piorel: Vezi ca l-ai blestemat pe unul de-ai nostri, de-i forumist, bibi zic... :lol: :lol:

Post Reply