evaluare grad handicap

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Cristina M

evaluare grad handicap

Post by Cristina M » 02 Mar 2018, 15:58

Bună ziua! Tatăl meu cu dificultăți de locomoție și purtător de canulă traheală și sondă nazo-gastrică în urma unei ample intervenții chirurgicale de extirpare a unei tumori maligne gigante a ganglionilor cervicali si a limbii la data de 2.11.2017 (nu se putea alimenta singur,mama il hranea si ii dadea apa cu seringa,pe sonda) a fost evaluat în luna decembrie de o comisie la domiciliu pentru a obtine dreptul la insotitor. Abia in luna februarie i s-a eliberat certificatul de handicap cu grad ACCENTUAT,valabil doar 12 luni.pe data de 6.02.2018. In urma acestui certificat,nu ar fi beneficiat decat de un stimulent de 500 lei.Pentru a obtine acest stimulent era necesar sa isi deschida un cont bancar.Mama nu a putut deschide cont în numele lui la bancă(Alfa Bank), iar când l-a adus personal pe data de 19.02.2017, banca a refuzat să-i deschidă cont, pe motiv că nu poate vorbi (limba i-a fost amputată). În seara aceleiași zile, tatăl meu a decedat.
Întrebări: cum ar fi putut tata să beneficieze de acest stimulent fără posibilitatea deschiderii contului bancar? De ce a fost încadrat doar în grad de handicap acccentuat, avand in vedere gravitatea afectiunii sale(a stat internat in spital o luna de zile,avea la dosar toata documentatia medicala necesara) dacă nu putea să se îngrijească singur, dacă era dus în cărucior cu rotile la Spitalul Colțea pentru radioterapie și chimioterapie (internat ambulator din lipsă de locuri…)?
Pot fi trasi la raspundere cei care s-au ocupat de dosar? Mama, cea care l-a susținut în aceste 4 luni de chin, mai poate beneficia de acest stimulent măcar pe această lună în care a survenit decesul?Apreciez răspunsul dumneavoastră sincer!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest