Discutii privind Dreptul Penal
-
mariuca

inculpatul , paznic la un depozit ,intr-o noapte, a primit o suma de bani pt a da voie unei persoane sa intre in magazin si sa sustraga bunuri
intrebare:
inculpatul este complicitate la infractiunea de furt calificat sau in sarcina ascestuia se retine concurs de infractiuni intre complicitate la infractiunea de furt calificatsi luare de mita?
ps: va rog daca se poate sa argumentati
multam
-
sofia
Concurs furt calificat si luare de mita.
Primirea sumei de bani pentru a permite unei persoane sa sustraga bunuri din magazin, nu intra in continutul constituiv al infractiunii de furt care presupune efectuarea unor alte acte, respectiv de "deposedare" si "imposedare" (de luare).
Din acest motiv paznicul savarseste doua infractiuni.
Dar si autorul comite tot doua infractiuni, darea de mita si furtul calificat.
-
mariuca
asa inclin sa cred si io sofia ..azi am avut examen la penal si crede-ma parerile am fost impartite....in sensul ca anumiti colegi au afirmat ca "nefiind functionar public/functionar, (paznicul) , in sarcina acestuia nu se poate retine infractiunea de luare de mita" insa la art. 147alin 2 CP se prevede ca este functionar si cel care executa o indatorire in cadrul unitatilor... altele decate cele prevazute la art. 145 CP, indatorirea paznicului la locul sau de munca era sa asigure paza, protectia etc unitatii respective pe timp de noapte.....
daca mai aveti si alte pareri....
-
sansiro
De acord cu sofia. Luarea de mita nu absoarbe in mod natural infractiunea de furt. cu privire la art. 147, argumentul este perfect valabil. Sa-mi spui cu ce prof. f

aci daca la corectare iti da alta solutie. As vrea sa i trimit ceva...
-
mariuca
lasa ma sansiro ca profu ii baiat cicea (model/unicat)
colegii au sarit cu tot felun de argumete... in fine acu dupa o trecere rapida in revista a infractiunilor in cauza sunt si io intru totu convinsa. cum sa nu fiu oare.....

-
mariusms
-
mariuca
ooooo marius acu am si decizie....m-am scos...

-
codobelc
Daca mai era nevoie de o parere...concurs.
-
mariusms
Mariuca, cu decizia si cu argumentul beton al lui Sansiro ii spargi pe cei de la tine de la scoala.