Executorul și banca unde am contul poprit acționează abuziv. Cum procedez?

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Rover68

Executorul și banca unde am contul poprit acționează abuziv. Cum procedez?

Post by Rover68 » 29 Sep 2017, 13:55

Bună ziua,
Mă interesează calea de urmat în instanță în cazul unor probleme legate de executarea silită, atunci când și executorul, cât și banca persoanei ale cărei venituri sunt poprite acționează abuziv, cauzând prejudicii.
Concret: soția a avut două credite pe care nu le-a putut rambursa. S-a ajuns la executarea silită, prin poprirea venitului salarial. Angajatorul, persoană privată, a refuzat stopajul la sursă, astfel că s-a instituit poprirea contului bancar în care se virează venitul salarial lunar. Ambele popriri au fost instituite de același executor (în urmă cu doi ani), chiar dacă în numele a două entități diferite (societățile de recuperare care au achiziționat de la bănci creditele neperformante). Executorul refuză să comunice sumele încasate și sumele rămase de plată, banca reține jumătate din venitul salarial, dar virează discreționar sumele reținute (cu mari întârzieri, inițial alternativ, ulterior în contul unui singur debit restant dintre cele două), ceea ce duce la majorarea penalităților de întârziere și la noi instituiri de popriri din partea executorului. Comunicarea cu executorul și cu banca nu a dus la niciun rezultat.
Am reclamat situația la BNR, ANPC, Camera Executorilor. Aștept răspunsurile peste câteva săptămâni, reclamațiile fiind abia înregistrate.
Vă stau la dispoziție cu detalii, în privat, dacă e necesar.
Vă mulțumesc anticipat.

Post Reply