Interlop?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
ethel

Interlop?

Post by ethel » 18 Jun 2017, 15:49

Bună ziua,

În anul 1970 bunicii mei paterni au cumpărat un teren de 400 de m.p.cu contract de vânzare-cumpărare provizoriu, semnat de doi martori.
Acest teren(grădină) aparținea unui alt teren de 250 m.p., pe acesta aflându-se o casă.
După decesul bunicilor s-a dezbătut succesiunea și proprietari au devenit cei 4 copii ai bunicilor mei, desigur, și tatăl meu.
Terenul fusese folosit de tatăl meu și frații săi.
Proprietarul casei, a vândut casa și acel teren de 400 m.p. care aparținea moștenitorilor. (În cartea funciară a terenului fusese menționat că 250 de m.p., pe care se află un imobil, aparțin lui X, iar 400 de m.p.aparțin lui A,B,C,D, copiii bunicilor mei), la acea dată terenul nefiind dezmembrat.

Proprietarul casei, cel care vânduse bunicilor mei acei 400 de m.p., a vândut casa, cu acea ocazie vânzând și terenul de 400 de m.p.

Tatăl meu l-a acționat în judecată pe vânzător, pe motivul că 400 de m.p. aparțin lui și fraților lui. După asta, cu sarcini cu tot, terenul a mai fost vandut de trei ori. Tatăl meu judecându-se cu fiecare cumpărător.

În 1994 tatăl meu a dezmembrat terenul, în acest sens existând și o schiță, normal. Pe cartea funciară se specifică faptul că 250 de m.p. îi aparțin lui X, iar 400 de m.p. îi aparțin celor 4 frați.

Cu ultimul cumpărător tatăl meu s-a judecat ani de zile. Până la urmă Curtea de Apel a emis o sentință prin care tatăl meu a câștigat irevocabil terenul cumpărat de bunicii mei. A tocmit un executor judecătoresc pentru a-l pune în drepturi. Executorul a fost de două ori la cel care trebuia să restituie terenul, dar, cică, nu era acasă, executorul redactând un proces verbal în care a menționat că persoana nu era acasă!

Cu hotărârea Curții de Apel tatăl meu și frații lui munceau acea grădină.

Ultimul cumpărător, atunci când recolta(sorgul) avea cca 50 de cm, l-a tăiat, în toiul nopții. Cu toate acestea, tatăl meu continua să muncească terenul. Omul, întotdeauna tăia recolta. Poliția nu i-a făcut nimic, cumpărătorul afirmând că tatăl meu poate merge până la Dumnezeu fiindcă el poate face ce vrea! Lucru care s-a și dovedit.

Ultima ispravă a cumpărătorului a fost aceea de a scoate din grădină cu un excavator tot pământul,transportându-l undeva, creând un crater imens pe suprafața grădinii! Nici atunci nu i s-a făcut nimic! Tatăl meu a reumplut craterul cu pământ, continuând să-l lucreze.Cumpărătorul, în continuare distrugea recolta.
Mai mult, cu timpul, a putut vinde terenul în totalitate! Vadul fiind bun, așa am auzit că a primit 30.000 de euro!

Am văzut, cu ani în urmă, o carte funciară a terenului. Acolo se menționează că terenul de 250 de m.p. cu casa se află în proprietatea lui X, iar numele celor patru frați, proprietarii celor 400 m.p. apare, dar peste numele lor este tras o linie.

Tind să cred că cel care i-a făcut-o tatălui meu este vreun interlop, cineva suspus. Știu că este putred de bogat.

Oare s-ar mai putea face ceva pentru a redobândi acest teren? Toate aceste lucruri s-au terminat cam în 2006.

Mulțumesc.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests