facturi!

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
ramonya

facturi!

Post by ramonya » 15 Jun 2005, 09:55

Pe teritoriul Romaniei se pot emite facturi in valuta? Daca da,in ce conditii si care este legea ce reglementeaza situatiile respective!

erika

Post by erika » 15 Jun 2005, 14:30

nu emite factura in valuta. emite factura in lei si treci pe ea cursul valutar. la noi la firma asa se procedeaza si asa am mai vazut si in alte locuri

sebi77

Post by sebi77 » 15 Jun 2005, 15:07

erika wrote:nu emite factura in valuta. emite factura in lei si treci pe ea cursul valutar. la noi la firma asa se procedeaza si asa am mai vazut si in alte locuri
Erika vorbesti prosti.... ! Se poate emite facturile si in valuta daca serviciul prestat se desfasoara si in strainatate. Exemplu: Transport International de marfa...

Plata facturii se poate face si in lei la cursul BNR din ziua platii!

ramonya

Post by ramonya » 16 Jun 2005, 07:54

sebi77 wrote:
erika wrote:nu emite factura in valuta. emite factura in lei si treci pe ea cursul valutar. la noi la firma asa se procedeaza si asa am mai vazut si in alte locuri
Erika vorbesti prosti.... ! Se poate emite facturile si in valuta daca serviciul prestat se desfasoara si in strainatate. Exemplu: Transport International de marfa...

Plata facturii se poate face si in lei la cursul BNR din ziua platii!
Spune-mi te rog, un articol de lege, unde ma pot informa asupra acestui fapt?

botexe

Post by botexe » 16 Jun 2005, 13:17

Pe teritoriul Romaniei se pot emite facturi in valuta !!!

Conditiile care trebuiesc indeplinite sunt prevazute in :

REGULAMENT nr. 4 din 1 aprilie 2005 privind regimul valutar emis de BNR, publicat in Monitorul Oficial cu numarul 297 din data de 8 aprilie 2005.

wittmann

Post by wittmann » 16 Jun 2005, 13:22

Daca tot suntem la subiectul "facturi", am si eu o intrebare: exista factura speciala pentru uz extern? Am auzit pe cineva vorbind de asa ceva si m-am facut si eu ca sunt arhicunoscator..... :lol:

mariusms

Post by mariusms » 16 Jun 2005, 14:21

Se numesc Invoice. :lol:

sebi77

Post by sebi77 » 16 Jun 2005, 18:26

wittmann wrote:Daca tot suntem la subiectul "facturi", am si eu o intrebare: exista factura speciala pentru uz extern? Am auzit pe cineva vorbind de asa ceva si m-am facut si eu ca sunt arhicunoscator..... :lol:
    Se numeste "evaziune fiscala" .... In Romania este obligatorie emiterea de facuturi fiscale ... Invoice-uri poti sa emiti cate vrei .... ca nu te baga nimeni in seama ...

Asta e in Romania ..... Dincolo e altceva...

ramonya

Post by ramonya » 20 Jun 2005, 10:36

Factura emisa in valuta difera cu ceva fata de factura emisa in lei? Este tot in trei exemplare? Se mai adauga ceva in plus?

juristu

Post by juristu » 20 Jun 2005, 10:53

ramonya - te rog prieteneste - apeleaza la un expert contabil sau fiscal ca nu-mi suna deloc bine ce vrei tu sa faci :-?

ramonya

Post by ramonya » 20 Jun 2005, 11:18

juristu wrote:ramonya - te rog prieteneste - apeleaza la un expert contabil sau fiscal ca nu-mi suna deloc bine ce vrei tu sa faci :-?
    Si ce crezi tu ca vreau sa fac???!!! :x Vreau sa ma informez exact asupra acestui aspect!

sebi77

Post by sebi77 » 20 Jun 2005, 20:21

ramonya wrote:
    juristu wrote:ramonya - te rog prieteneste - apeleaza la un expert contabil sau fiscal ca nu-mi suna deloc bine ce vrei tu sa faci :-?
    Si ce crezi tu ca vreau sa fac???!!! :x Vreau sa ma informez exact asupra acestui aspect!
    Ce vrei tu sa facturezi in valuta?

Nu exista formulare speciale... La noi la firma avem un facturier separat pentru valuta (este la fel ca cel de lei numai ca la sfarsit spunem XXX Euro...)

mariusms

Post by mariusms » 21 Jun 2005, 01:08

sebi77 wrote:
    wittmann wrote:Daca tot suntem la subiectul "facturi", am si eu o intrebare: exista factura speciala pentru uz extern? Am auzit pe cineva vorbind de asa ceva si m-am facut si eu ca sunt arhicunoscator..... :lol:
    Se numeste "evaziune fiscala" .... In Romania este obligatorie emiterea de facuturi fiscale ... Invoice-uri poti sa emiti cate vrei .... ca nu te baga nimeni in seama ...

Asta e in Romania ..... Dincolo e altceva...
    Baietas, sper ca este o gluma proasta din partea ta.

indian

Post by indian » 21 Jun 2005, 05:44

In concluzie? Cum sta treaba cu invoice-urile?
    Nu am priceput nimic din ironiile voastre.
    Eu cred ca se intocmeste un invoice care este transmis partenerului etern. Dupa efectuarea platii, se intocmeste si documentul fiscal valabil in Romania:factura

sebi77

Post by sebi77 » 21 Jun 2005, 16:04

indian wrote:In concluzie? Cum sta treaba cu invoice-urile?
    Nu am priceput nimic din ironiile voastre.
    Eu cred ca se intocmeste un invoice care este transmis partenerului etern. Dupa efectuarea platii, se intocmeste si documentul fiscal valabil in Romania:factura
    De ce nu ii emiti direct factura ....? Notiunea de invoice nu exista in contabilitate.... Ce e aia Invoice din punct de vedere contabil...?

Post Reply