divort in Canada versus Romania

Familiei
Post Reply
chris

divort in Canada versus Romania

Post by chris » 27 Feb 2017, 08:05

Buna ziua ,
Sotia mea a deschis actiune de divort in Canada insa eu doresc ca divortul sa fie in Romania- este o procedura mai rapida si mai putin costisitoare . Nu am reusit insa sa ajungem la o discutie amiabila in acest sens . Va rog frumos sa imi spuneti daca printr-o actiune de divort in Romania pe care o deschid cea din Canada se poate suspenda sau nu ? Mentionez ca in Canada suntem doar permanent rezidenti, avem ambii cetatenia romana, casatoria s-a incheiat in Romania iar ambii copii minori au si cetatenia romana. Actiunea de divort in Canada a fost deschisa doar de doua luni si este nevoie sa existe o separare de un an ca sa se pronunte divortul. Eu sper insa ca in Romania sa dureze mai putinsi cu costuri mai reduse . Va multumesc

Leon Carmen

Re: divort in Canada versus Romania

Post by Leon Carmen » 28 Feb 2017, 18:31

La dvs. e un conflict de competenta a instantelor. In conformitate cu prevederile art. 915 alin. (1) teza ultimă din Legea nr. 134/2010 privind C. proc. civ., în ipoteza în care soţul pârât nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, devine competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are domiciliul reclamantul.

chris

Re: divort in Canada versus Romania

Post by chris » 01 Mar 2017, 21:43

Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul dvs. Totusi , ce se intampla cu actiunea deschisa de sotia mea in Canada. Trebuie sa depun ceva avocatilor de aici cum ca am deschis proces in Romania sau nu trebuie facut nimic? Cu respect, pentru raspunsul dvs.

Consuela Scarlat

Re: divort in Canada versus Romania

Post by Consuela Scarlat » 20 Apr 2017, 10:46

Unde sunt copii? in Romania sau in Canada?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests