creante preluate de AVAS

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
aho

creante preluate de AVAS

Post by aho » 14 Jun 2005, 10:09

S-au preluat de catre AVAS creante in val. totala de 600.000USD
S-au incheiat in perioada XI 2004 - II 2005 procese vb. licitatie in val. totala de 900000USD, din care trebuia sa se incaseza cf. pr.vb.licitatie suma de 700000 USD, restul sumelor 200000 fiind platibile in 22 rate lunare .
Din suma incasata s-au platit salarii restante in suma de 50000USD , cheltieli de executare 6000 USD si creante bancare si bugetare in suma de 300000 USD .
Nu s-au mai platit salariile restante din sumele incasate din rate( dupa febr. 2005 )
AVAS imi comunica ca mai am de platit 270.000 USD desi conf. calculelor suma efectiv incasata depaseste creantele preluate.
Intrebari:
-Pot face cont. la executare fiind depasit T de 15 zile de la licitatie si fiind prezent si reprezentantul debitorului, dar situatia soldului fiindu-mi comunicata in scris la cerere in data de 6.06.2005, cand mi s-a comunicat verbal si refuzul de plata a salariilor restante ?
-AVAS putea sa execute silit bunuri a caror valoare depaseste cu mult creanta preluata, este acesta motiv de nulitate?
-Cum pot sa recuperez sumele ulterioare din rate care depasesc valoarea creantelor ?
- Cum pot cere ridicarea sechestrului de pe bunurile mobile care nu au fost vandute, creanta fiind, asa cum am aratat " acoperita "daca AVAS refuza ?
-Mai pot invoca in contestatie ca s-au vandut bunuri exceptate de la urmarire, D fiind soc. agr. i s-au vandut utilajele agricole, D fiind insa prezent la licitatie si necontestand licitatia (in nici una din situatii) ?
Precizez ca debitorul nu are procedura de faliment pe L65/94 .
L aplicabila executarii :OUG 51/98.

sofia

Post by sofia » 01 Sep 2005, 17:17

N-am inteles speta.
A fost o cesiune de creanta in favoarea AVAS-ului?
Creanta preluata era purtatoare de penalitati, dobanzi ?
Cum a fost actualizata creanta?
Cui a platit AVAS-ul salariile din sumale incasate?
Tu ai avut calitatea de debitor?

aho

Post by aho » 01 Sep 2005, 18:18

AVAS preia creante bancare neperformante si unele creante bugetare. Atat.Lg. apl. OUG 51/98 si L409/2001. La executarea silita exista o ordine de preferinta atat pe cpc cat si pe cpf.
Oricum, am facut contestatie si onor juristii AVAS-ului mi-au invocat 2 exceptii: prematuritate rap. oug51/98 si tardivitate rap. cpc. Buna tara !

sofia

Post by sofia » 01 Sep 2005, 18:32

Turbata speta! :mrgreen:
Sa ne tii si pe noi la curent.
Te rog!

Post Reply