Pastrarea numelui inregistrat prin omisiune in C.I.

Familiei
Post Reply
CIULEI LENUTA

Pastrarea numelui inregistrat prin omisiune in C.I.

Post by CIULEI LENUTA » 03 Dec 2016, 00:21

Buna ziua, sunt Ciulei Lenuta si am o situatie legata de nume.
Dupa divort ( acum 20 de ani ), la Judecatoria Constanta s-a pronuntat divortul cu mentiunea sa revin la numele anterior casatoriei. Am contestat si una din instantele Tribunalului Constanta a considerat ca sunt motive temeinice sa pastrez numele avut in timpul casatoriei ( aveam atunci firma de contabilitate). Fostul sot a depus contestatie la Curtea de Apel Constanta si acolo s-a casat hotararea Tribunalului, ramanand definitiva decizia Judecatoriei( adica sa revin la numele anterior).
Eu la Curtea de Apel nu am fost. Dupa cativa ani am fost sa schimb C.I. si am depus ce aveam de la Tribunalul Constanta (fara stampile de ramas definitiva ) si care accepta pastrarea numelui din motive temeinice. Am primit C.I. si au mai trecut 10 ani, dupa care , in 2006, am mai schimbat, la fel, cu aceleasi acte, C.I. Acum am fost sa primesc C.I., valabila pe urmatorii 50 de ani si surpriza, am primit o C.I. valabila pe 12 luni, cu acelasi nume, dar cu metiunea sa-mi completez actele legate de divort, ca nu sunt clare referitor la nume.
Am vorbit cu o doamna avocat si mi-a spus ca, nici nu se mai poate ca fostul sot sa-si mai dea cumva acordul, atata timp cat atunci s-a opus.
Am citit pe net si m-am regasit in ORDONANTA Nr.41 din 30.ian.2003 la Art.4 pct. 2 litera b si c.
La punctul ''b'', este vorba de motive temeinice in pastrarea numelui si la mine sunt legate tot de profesie, tot contabilitate cu tot ce inseamna acum, semnatura electronica, declaratii etc. Punctul ''c'' este cu referire la erorile strecurate in Registrul de Stare Civila, ca urmare a neatentiei.
Vreau sa depun o cerere pentru pastrarea numelui, inregistrat din eroare, in baza unei hotarari neramase definitive. Ma gandeam si la depunerea unei cereri de publicare in M.O. a schimbarii numelui dinaintea casatoriei in cel purtat in timpul casatoriei (si dupa divort inca 20 de ani-din eroare). Va rog sa-mi dati o rezolvare la problema mea. Multumesc foarte mult.

Post Reply