Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea:
Sunt unic succesor (legatar universal) al unor persoane carora le-a fost expropriata un imobil (teren + constructii) in zona casei poporului, in vederea construirii acesteia si a unor artere. Decesul acestora a avut loc in 1994, Certificatul de calitate de mostenitor mi-a fost eliberat in ianuarie acest an.
Desi denumirea strazii exista inca, nu cunosc daca este una si aceeasi strada pe care a fiintat imobilul, iar in prezent pe aceasta strada nu exista un asemenea numar de imobil.
In anexa la Decret persoanele mostenite figureaza ca expropriate, iar in dreptul lor figureaza o suma (modica) dar pe care nici nu au acceptat-o nici nu a fost platita efectiv, sau sa exista vreo oferta in acest sens.
Care ar fi in mare procedura de urmat si care ar fi temeiul legal? Marturisesc ca am citit Legea 10 si am incercat sa caut hot. judecatoresti si am gasit una singura care face vorbire doar incidental despre situatia celor expropriati in baza numitului decret.
Asadar, avand in vedere ca restituirea in natura nu este posibila, care ar fi pe scurt pasii de urmat?
Ma pot adresa direct instantei cu o cerere intemeiata pe dreptul comun? Daca trebuie urmata o procedura administrativa, exista niste termene in care trebuie/trebuia sa ma incadrez?
As vrea sa fiu cat mai bine informat, si mentionez ca nu am identificat suficient de bine surse publice de unde pot obtine astfel de informatii.
Multumesc.
Revendicare imobil Decret 152/1980