BUNA ZIUA
VA ADUC LA CUNOSTINTA URMATOARELE
In anul 1950 in zona zona Dacia Constanta bunici mei au cumparat 700m2
In 1981 regimul comunist a demolat aceasta proprietate recompensand cu 2 apartamente 2 camere in regim de chirie .
Un apartament a fost daruit unuia dintre cei 4 copi(in regim de chirias la stat binenteles) iar celalalt a fost dat la schimb de catre bunici mei in 1981 pe un teren de 380m2 pe poporului (zona 2)tot in chirie la RAEDPP.
Mentionez ca pe casa veche(zona Dacia din centru Constantei) s-a dat o suma infima pentru pretul casei nu si a terenului.
In prezent bunici au decedat de 10 ani si in casa a ramas un unchI care a preluat contractul de chirie de la bunici dar si acesta a decedat anu asta .IAR la momentul decesului el nu a mai avut contractul de chirie cu RAEDPP de o perioada de un an de zile .(au fost 5 incercari de a cumpara aceasta casa dar institutia READPP) nu a raspuns la cererea acestuia mentionand doar ca casa este in stare avansata de uzura si nu e locuibila dar banii de chirie au fost luati pana anu trecut..
Raposatu unchi a adus la cunostinta de situatia acestui imobil de acum 7 ani dar nu s-a luat nici o masura .
Dupa aproape 35 de ani locuibili in acest imobil instanta nu a dat dreptul de uzucapiune pe acest teren dar in acest moment este un proces pe rol in care cei 3 frati ramasi in viata astepta hotatrarea in vederea dobandiri succesorale ?? (aici am o nedumerire ?ce dobandire succesorala a cerut instanta pentru ca raposatul a fost doar chirias nu si proprietar si raposatul de asemeni a avut si anumite datori la baca la lumina )
Ma intreb care v-a fi soarta casei locuita de familia mea timp de 35 de ani .pentru ca in prezent statul Roman ne-a pagubit cu 700m2 zona centrala Constanta prin demolare , plus cei 380m2 in care familia mea a locuit in acest imobil care in prezent apartine RAEDPP.
Rog respectuos pentru a m-a ajuta cu un sfat in vederea redobandiri dreptatii in acest caz in care noi suntem clar pagubiti.
Cu stima
Focsa Adrian
respectuos rog un raspuns.