Este la baza principiul Ne Bis in Idem .sau nu ??? Sa va descriu mai pe scurt cazul . Am fost arestat in 2015 in Anglia pentru un mandat de arestare european emis de autoritățile din România in 2014 . Dupa doua luni am fost eliberat in urma unei decizii luate de o instanța londoneză in care precizează ca mandatul european de arestare nu este valid . In jurisprudența judecătorului londonez ,mandatul european de arestare nu conține circumstanțe ale infracțiunii ,locul comiterii infracțiunii si gradul de implicare ( ART 8 "e" Framework Decision 2002/584/JHA si Secțiunea 10 si 65 din Extradition Act 2003 UK ) . Sfatul casei de avocatura londoneze care ma reprezentat a fost ca dupa eliberare sa încerc sa ramân pe teritoriul UK si in același timp sa încerc sa deschid un proces contra acestui mandat de arestare sau contra deciziei de condamnare in România care la rândul lor nu conțin acele informații care ar trebui sa reiasă si in mandatul de arestare european .
Întrebările mele ar fi acestea :
- cum este posibil sa deschid un proces contra acestui mandat sau a deciziei de condamnare din România ?
- Care ar fi căile de atac ?
- Este posibil ca România sa schimbe sau sa elibereze alt mandat de arestare european care sa conțină mai multe informații ,dupa ce au trecut peste doi ani de la eliberarea acestui mandat european de arestare ?
- Are vreo valoare Decizia instanței londoneze in cazul unui proces sau contestație la executare ?
- Este la baza principiul NE BIS IN IDEM in cazul acesta ?
- Pot deschide procesul in România in alta localitate decât in cea care a emis decizia de condamnare ?
- Se poate face contestație la executare direct la Înalta Curte de Casație București (daca mai exista acesta ) ?
Pun aceste întrebări in dorința de a ma informa cum ar trebui sa decurgă procedura in România si daca ar fi indicat sa fac acesta ..
Va mulțumesc mult .
Principiul Ne bis in idem ??sau nu ..
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 24 guests