uzufruct si Anl

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
oana popescu

uzufruct si Anl

Post by oana popescu » 03 Sep 2016, 07:49

Buna ziua,
Am rugamintea de a ma indruma ce sa fac , explicandu-va motivul pentru care sunt in impas.
Parintii mei, fiind bolnavi au inceput sa-si....imparta averea. Asa ca fratelui mic i s-a dat o casa cu teren contract de uzufruct, adica cu intretinerea parintilor cu tot ceea ce tine de ei plus cheltuielile de inmormantare, fratelui mare (care nu se raspunde nici cu parintii, nici cu noi fratii) vor sa-i dea o casuta la tara cu terenul aferent, iar mie vor sa-mi dea un apartament cu suprafata de 47 mp ( unde locuiesc de drept parintii) si mentionand ca fratele cel mare este totdeauna nemultumit si vor sa facem un act pe care nimeni sa nu-l poata ataca.
Problema este urmatoarea: eu, divortata fiind si cu doi copii, detin un apartament ANL si nu am cum sa-l pierd pentru ca nu voi avea unde locui, deoarece apartamentul parintilor este mic si ei chiar stau acolo.
M-am interesat cum si ce sa fac, spunandu-mi ca parintii sa treaca pe nepot ap. cu uzufrict viager (cred),ei nefiind de acord cu asta.
Daca as facr eu un contract cu ei cu uzufruct, dar sa ramana doar ce este la notar fara sa ma trec in Cartea Funciara si la plati impozite pt aceat apartament se poate? Adica juristul de la ANL (Locativa) mi-a zis ca daca nu se va afla de acel contract incheiat intre parintii mei si eu nu voi pierde ANL. Dar cum sunt ...binefacatori si orasul fiind mic mi-e frica ca cei de la Anaf sau Locativa sa nu afle.
Ce as putea face eu, ce contract sau clauza sa se treaca ca sa nu pierd ANL-ul si sa nu se poata ataca de nici un frate de-al meu?
M-am gandit si la partea de testament, dar citisem ca se poate ataca actul de unul din fratii mei.
V rog sa ma ajutati.
Multumesc!

Post Reply