brevete de inventie

Discutii privind procedura civila
Post Reply
boby

brevete de inventie

Post by boby » 26 Mar 2004, 15:37

:P aduc in atentia practicienilor interesati o problema importantaO firma are brevete de inventie asupra unor produse .De asemenea exista firme straine care au brevete de inventie in tarile lor de origine asupra acelorasi produse. Ambele firme comercializeaza produsele pe piata romaneasca . CARE DINTRE ELE ARE DREPTUL DE PREFERINTA IN A COMERCIALIZA PRODUSELER CONFORM LEGII 64/1991?

adi_avo

Post by adi_avo » 16 May 2004, 19:42

Firmele din Romania...dar cum s-a ajuns sa fie mai multe brevete pt acelasi produs??

Scorpion

Post by Scorpion » 16 May 2004, 20:54

Acum la dreptul propritatii intelctuale nu sunt chiar in tema dar consider ca si inventia se protejeaza si ea la nivel national, regional sau international!
Acum daca fiecare dintre societati si-a protejat inventia la un nivel ce nu aducea atingere celuilalt se poate sa xiste o intersectare pe o anumita piata!
Prin urmare nici unul nu a incalcat dreptul celuilat de a folosi inventia! Mai mult daca una din societati si-a protejat inventia la nivel international dar ulterior societatii care o ava protejata la nivel national, in principiu in acea tara nu poate fi utilizata acea inventie de catre cealalta societate!

Iar in ce privste comercializarea produselor nu cred ca se pune vreo problema delicata atata timp cat ambele societati au folosit inventia in mod legal!
Adi
PS este o opinie , mult mai multe as putea spune in masura studierii legislatiei de referinta!
Oricum utilizarea inventiei si comercializarea produselor sunt doua lucruri diferite!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests