Drepturi ale fostului sot

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Mircea Stancu

Drepturi ale fostului sot

Post by Mircea Stancu » 16 Aug 2016, 10:38

Buna ziua,
Sper sa gasesc aici sfatul util si ajutorul necesar.
Povestea este despre parintii mei, care sunt divortati de aproximativ 5 ani.
Locuiesc in aceiasi gospodarie, insa in cladiri diferite.
Fiind divortati, teoretic ar trebuii sa fie fiecare cu cheltuielile lor insa nu e deloc asa.
Gospodaria este proprietatea noastra, a copiilor.
Pe marginea consumului excesiv de alcool, tatal meu a inceput sa aiba pretentii la bunurile mamei, pretentii care se manifesta prin violenta si amenintari.
Am banuit ca mutarea mea si a familiei mele acolo le va aduce alinare si ca voi reusii sa le ofer cele necesare pentru a duce o viata normala.
Insa nu se poate, amenintarile la adresa mamei mele au luat amploare, sa ajuns la violenta amenintari cu moartea si in decursul zilei de ieri, chiar un atac cu cutitul.
Din altercatia rezultata aseara, eu nefiind de fata, mama mea sa ales cu 2 degete rupte si si o luxatie cervicala, a reusit sa fuga inainte sa o atace cu cutitul.
Am apelat serviciul 112 de urgenta si au venit 2 agenti care au linistit apele.
Mama mea este in spital si va scoate certificat medico legal.
Urmand sa demaram procesul si sa lasam legea sa isi urmeze cursul.

In cele discutate in timp cu tatal meu, am observat lipsa de coerenta in idei, instabilitate in decizii si foarte multa violenta, am incercat sa atenuam verbal toate problemele insa fara succes.
As dorii sa stiu va rog:
- nefiind casatoriti si avand decizia judecatoreasca, mama mea mai are obligatii fata de el?
- nedorint sa primeasca ajutor de specialitate sau macar un consult medical, il putem obliga sa il faca? Daca da, cum?
- fiind o fire violenta si prezentant un pericul asupra familiei mele, cum il pot tine la distanta legal?
- avand o relatie violenta fata de toti vecinii, cuvantul lor sau declaratiile lor cantaresc in instanta?

Cu speranta ca am foat coerent si destul de explicit, astept o indrumare.
Multumesc.

Post Reply