Buna ziua!Ma numesc Adi am fost casatorit pana in 2012,acum fiind recasatorit.In timpul primei casatorii sotia a avut o relatie extraconjugala din care a rezultat un copil,acesta avand avum 4 ani,dar a ramas pe certif de nastere cu numele meu,atunci nefiinf inca pronuntat divortul.Tatal biologic al copilului recunoaste copilul avem si un test care atesta faptul ca eu nu sunt tatal copilului test facut in clinica privata..Acum fosta sotie vrea sa plece in strainatate cu copilul,a inaintat proces tagada paternitatii,pentru a ramane acel copil doar pe numele ei,pt a putea face pasaport.Eu,nefiind tata biologic,dar in certif de nastere al minorului eu sunt mentionat
Acum sunt chemat la proces,dar ea ma obliga la eventuale cheltuieli judecata.care ar fii acestea si cum le pot contesta?Mentionez ca ea vroia sa nu afle tatal biologiv al copilului de acest proces,dar respectivul a fost instiintat de mine,el recunoaste copilul ca fiind al lui(dar este casatorit).In concluzie,tot ce vreaa e ca acel copil sa figureze in certificat doar pe numele ei.Pe mine nu ma intereseaza decat sa fiu radiat din certif copilului,dar sa nu fiu obligat la alte chelt judecata.Ce ma sfatuiti sa fac?procesul fiind peste 2 sapt?Multumesc
.